Esports

Acte de fe del madridisme amb Florentino

Aficionats i premsa fan pinya amb el president blanc. El rècord trencat amb Cristiano és en percentatge el 6è dels últims 25 anys

Fer pinya amb Florentino Pérez. Aquesta està sent per ara la resposta del madridisme a la controvèrsia CR94, al polèmic fitxatge de Cristiano Ronaldo per 94 milions d’euros, al segon intent de l’actual president blanc de convertir el Madrid en la suprema vedet del futbol a nivell esportiu i econòmic.

Les enquestes no remen a favor dels blancs. A la web de L’Équipe, el diari esportiu de referència a Europa, un 80% dels votants no considera “normal” la quantitat pagada per CR. Als mateixos Marca i As els sondejos no resulten clarament favorables: al primer, un 72% veu “car” el preu; al segon, un 55% no veu “encertat” el fitxatge. Però, com és lògic, no es pot comprovar la filiació futbolística del votant.

Ara bé, nombrosos presidents de penyes madridistes van ser sondejats ahir a Onda Madrid i Radio Madrid, i van disparar el baròmetre de testosterona. Aquí van algunes de les perles que es van poder sentir: “Visca la mare que et va parir, Florentino”, “No sé per què s’escandalitzen, Zapatero ha aplicat mesures per dinamitzar l’economia i Florentino fa el mateix amb el Madrid”, “No tinc paraules per expressar la il·lusió que ens ha despertat el nostre president”, “A què ve tanta crítica? Potser [al Barça] estan tricagats per l’arribada de Florentino, Kaká i Cristiano?”.

Editorials de lloança
Pel que fa als mitjans, a l’opinió més formada, i que també serveix per copsar l’ambient, la premsa esportiva de Madrid també ha tancat files. “En altres clubs no seria així, però en el Reial Madrid, que habita en l’imaginari de tanta gent de tot el planeta, aquestes inversions descomunals resulten rendibles, perquè produeixen ingressos superiors. Ho va demostrar l’altra vegada”, diu l’editorial d’Alfredo Relaño a l’As. El Marca assegura que “des de les nostres pàgines seguirem defensant aquesta inversió” i en la seva columna l’excapità Manolo Sanchís destaca l’impacte que ja ha generat al món l’anunci dels dos fitxatges. “A més, i de manera sorprenent, des dels nostres rivals arriben declaracions de preocupació. Aquest canvi mediambiental està anant molt bé a la institució”, afegeix.

Hi ha un altre detall al qual els madridistes s’agafen com a un ferro roent (vegeu gràfic). L’augment del cost de l’operació CR94 respecte a l’anterior rècord de mercat (Zidane), en percentatge, no ha estat el més gran dels últims 25 anys; el 30,5% d’augment el situa com el sisè. I cal tenir en compte que entre el rècord de Zidane i el de Cristiano han passat vuit anys, 2001 a 2009. El 1993 el rècord vigent eren els 22 milions de Shearer, i l’augment fins a arribar a Zidane és del 232%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.