Esports

Minnesota tria Ricky Rubio, número 5 del 'draft'

L'ala del Pamesa València ha estat elegit en el lloc 22 per Portland, i el menorquí del Reial Madrid Sergio Llull, en el 34 per Denver

El base català del Joventut Ricky Rubio ha estat seleccionat pels Minnesota Timberwolves en la cinquena posició del draft del 2009, en una nit al Madison Square Garden en què també hi eren presents l'ala de Pamesa València Víctor Claver, elegit en el lloc 22 per Portland, i el menorquí i base del Reial Madrid Sergio Llull, que ha estat elegit en el lloc 34 per Denver.

Gràcies a aquesta elecció, Ricky Rubio és a les portes de complir el seu somni de fer el salt a la NBA, sempre que se solucionin els problemes que té amb el seu actual equip, el Joventut, i la clàusula de la seva sortida.

El director de joc, que va deixar mostres de la seva qualitat en els Jocs Olímpics passats, estarà finalment a la franquícia de Minnesota, que dies enrere va fer un traspàs per obtenir aquesta cinquena elecció del sorteig universitari.

Tot i que tot semblava apuntar que el del planter verd-i-negre seria elegit en el tercer lloc, Ciutat d'Oklahoma s'ha decantat per un escorta, James Harden, mentre que, amb el número quatre, Sacramento ha optat pel producte de la Universitat de Memphis Tyreke Evans. Finalment, ha arribat el torn de Minnesota, que ha apostat pel base de la Penya.

Així, el jove del Masnou es converteix en el jugador català que més alt ha resultat elegit al draft després de Pau Gasol, que el 2001 va ser seleccionat pels Atlanta Hawks en la tercera posició. Immediatament, la franquícia de Geòrgia va traspassar l'aleshores jugador blaugrana als Memphis Grizzlies a canvi de Shareef Abdur-Rahim.

Claver, Rudy i Sergio Rodríguez

Per la seva banda, Víctor Claver ha estat elegit pels Portland Trail Blazers en el lloc 22, on es podria unir a Rudy Fernández i Sergio Rodríguez si finalment continua a la franquícia d'Oregon. L'ala valencià va veure interrompuda la seva temporada per una greu lesió a la cama esquerra que el va obligar a passar pel quiròfan i allunyar-se aproximadament quatre mesos de les pistes.

Tot i aquesta falta de continuïtat en el seu joc, l'ala aranja no ha vist perjudicades les seves aspiracions al draft i ha aconseguit ser seleccionat a la primera ronda. Ja l'estiu passat, abans de retirar la seva candidatura, el jugador aranja va fer un entrenament privat a Portland, de manera que els Trail Blazers tenien referències del jugador de primera mà.

Finalment, Sergio Llull ha completat la terna després de sortir seleccionat en el lloc 34 pels Denver Nuggets. El creixement del director de joc menorquí en la seva segona temporada completa amb el Reial Madrid no només li ha permès convertir-se en un dels principals puntals de l'equip blanc, sinó que l'ha col·locat e el camí cap a la Lliga nord-americana.

Tots volen seguir els passos de Pau Gasol, que ha fet història aconseguint l'anell amb els Lakers: José Manuel Calderón, Rudy Fernández, Marc Gasol i Sergio Rodríguez, que actualment militen en la millor Lliga del món, així com Juan Carlos Navarro, Raúl López, Jorge Garbajosa i Fernando Martín, que va ser el pioner a fer el salt i jugar a la potent Lliga nord-americana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.