Esports

Vancouver dóna el tret de sortida als Jocs d'Hivern

La matinada que ve arrenquen els Jocs amb una cerimònia d'inauguració de la qual es desconeixen els detalls

Els Jocs Olímpics d'Hivern arrenquen aquest dissabte  (tres de la matinada hora catalana) a la ciutat canadenca de Vancouver amb una cerimònia d'inauguració dissenyada amb una mostra de patriotisme en un país poc habituat a aquest tipus d'exhibicions.

El mateix primer ministre canadenc, Stephen Harper, ho va reconèixer aquest dijous a la nit quan es va dirigir al Parlament de la província de Columbia Britànica, on se situa Vancouver.

"Demanem al món que ens perdoni per aquest desacostumat rampell de patriotisme, del nostre orgull, de ser part d'un país que és fort, confiat, i sobresurt entre les nacions", ha afirmat Harper en el seu discurs.

La cerimònia d'aquesta nit, que se celebra a l'estadi BC Palace,  serà seguida per 3.000 milions de teleespectadors, que podran veure en directe l'obertura dels Jocs d'Hivern 2010. Una cerimònia de la qual es coneixen pocs detalls, gràcies a la discreció i el ferm control dels organitzadors.

Amb tot, de l'assaig general celebrat aquest dimecres, se sap que hi actuaran els artistes canadencs Bryan Adams, Nelly Furtado i Sarah McLachlan, entre d'altres.

La dedicació del Canadà és tal que el primer ministre va decidir suspendre les sessions del Parlament federal fins al març, quan acabin els Jocs. De la mateixa manera, a Vancouver, les escoles i els instituts també han suspès les classes durant els Jocs.

El Canadà ha destinat prop de 6.000 milions de dòlars a l'organització dels Jocs, dels quals 1.000 milions han estat destinats a la seguretat.

Les incògnites sobre la cerimònia es coneixeran la matinada que ve. A Catalunya es podrà veure per TVE-2.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.