Societat

Belloch: "Hauria preferit un rival de menys entitat" per als Jocs del 2022

L'alcalde presenta la candidatura de Saragossa-Pirineus per als Jocs Olímpics del 2022 a Madrid, on afirma que el seu projecte "no és una ocurrència"

L'alcalde de Saragossa, Juan Alberto Belloch, ha anat a Madrid a presentar la candidatura de Saragossa-Pirineus per als Jocs Olímpics del 2022 i allà ha reconegut que hauria preferit no tenir la competència de Barcelona.

"Hauria preferit no tenir rivals o que haguessin estat de menys entitat, però ens estimula, i tenim cartes per tenir una candidatura guanyadora", ha argumentat Belloch.

De fet, segons l'alcalde de Saragossa, per a l'Aragó ha estat "una prioritat impulsar la indústria de la neu", fet que suposa que el seu projecte "no és una ocurrència". "No és una bola de neu que es fon sota el sol mediterrani. Aconseguir l'èxit confirmarà l'esforç dels últims anys", ha assegurat.

Al seu entendre, la candidatura de Saragossa-Pirineus per al 2022 juga amb avantatge respecte d'altres perquè podrà aprofitar l'experiència de Jaca, que s'ha presentat en 4 ocasions, per aconseguir acollir la primera cita olímpica d'hivern a Espanya.

"La nostra candidatura és un gran projecte per a Espanya impulsat des d'Aragó. És un projecte guanyador i hem de recordar que és l'única gran serralada europea que encara no ha organitzat uns Jocs. Els Pirineus aragonesos són els que amb més constància han fet els deures. Tenim una aspiració seriosa i creiem que les candidatures de Jaca ens han aportat experiència", ha explicat Belloch.

L'alcalde considera que Saragossa porta "una dècada experimentant una transformació" i està "més preparada per afrontar nous reptes". A més, està convençut que la seva oferta segueix la línia de les últimes seus olímpiques d'hivern, Salt Lake City, Torí i Vancouver, "ciutats mitjanes i grans allunyades de les pìstes i amb gran capacitat hotelera"."Encaixem perfectament en aquest nou model que impulsa el COI", ha afirmat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.