Esports

Gasol busca l'antídot per a Superman

El pivot català persegueix l'anell en el segon intent als Lakers. Por a la combinació de tir exterior i Dwight Howard dels Orlando Magic

100 partits arrosseguen les cames de Pau Gasol. És el preu a pagar per ser en una final. Quatre victòries i serà el primer català que conquereix un anell. Els Lakers inicien avui l'assalt al títol (3.00 h, C +) contra uns Magic amb un ventall ofensiu temible encapçalat per Dwight Howard.

Els Lakers eren en el trio de favorits amb els campions Celtics i els Cavs de LeBron James en arrencar el curs. Només els angelins han fet els deures i tenen dret a repetir presència a la final, en una magnífica oportunitat d'esborrar la mala imatge de fa un any. No ho tindran fàcil.

Els Lakers compten amb un avantatge respecte a l'any anterior: el factor pista. El problema és que els play-off 2009 han destacat per la igualtat, així que els angelins ja han caigut dos cops a casa, contra els Rockets i els Nuggets.

Els Magic, al seu torn, també han cedit davant el 76ers i els Celtics en el camí a la final, on han trencat el que totes les promocions televisives esperaven: el Kobe vs. LeBron.

Rol clau del de Sant Boi
L'estrella dels Lakers hi serà, però no el geni d'Akron. En canvi, al davant hi haurà un equip molt difícil de defensar.

El joc dels Magic treu profit de la presència dels 2,11 m fibrats de Howard. 21,7 punts amb un 62,2 per cent, 15,4 rebots i 2,2 taps són els impressionants números de Superman al play-off. Andrew Bynum, que acumula faltes en temps rècord quan s'hi enfronta, i Mbenga seran els encarregats d'intentar desgastar-lo, tot i que Gasol hi toparà durant molts minuts perquè el millor dels Lakers acostuma a arribar quan el català coincideix amb Lamar Odom.

Així, Gasol serà clau perquè pot obligar Howard a treballar en defensa per primer cop al play-off. Buscar més el català va ser decisiu per eliminar Denver i ho tornarà a ser per provocar més esforços de Superman i carregar-lo de faltes.

Claus en els Lakers
El rol de Gasol i com controli Bryant l'ansietat de ser campió per primer cop sense Shaquille O'Neal seran les claus en els Lakers. L'altre aspecte decisiu serà la defensa, perquè si es busca el 2 x 1 per frenar Howard, els tiradors són letals.

L'aler pivot, Rashard Lewis, va anotar més triples que ningú (220) a la fase regular i està acompanyat del turc Türkoglu, el cervell a la pista. El francès Pietrus fa de microones des de la banqueta i tindrà alhora la missió de frenar Kobe. Detalls a no perdre de vista a partir d'avui, quan Gasol inicia el segon intent d'assolir l'anell.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.