Esports

Sebastian Vettel s'imposa amb autoritat el Gran Premi del Japó

Jarno Trulli i Lewis Hamilton són segon i tercer respectivament. L'actual líder del campionat, Jenson Button, ha acabat vuitè,

L'alemany Sebastian Vettel referma les seves opcions d'emportar-se el títol després de la seva incontestable victòria al GP del Japó, plantant cara al seu principal obstacle, els Brawn GP. L'han acompanyat al podi Jarno Trulli, segon, i Lewis Hamilton, tercer. Fernando Alonso, que sortia des de la setzena posició, ha acabat finalment desè. Jenson Button, vuitè, no ha pogut celebrar encara el títol de campió del món.

La imatge de la cursa, però, ha estat l'accident que ha tingut Jaume Alguersuari quan faltaven nou voltes per al final, que l'ha deixat fora de la cursa. El pilot català sortia de la segona aturada a "boxes" quan ha perdut el control del seu Toro Rosso i ha impactat contra la tanca de seguretat. Alguersuari havia aconseguit anar novè i era a les portes dels punts. Afortunadament, el pilot ha sortit il·lès, però ha provocat l'aparició del "safety car" quan Vettel dominava la cursa amb un gran avantatge sobre els seus rivals.

Quan falten dues curses per disputar-se, Button encapçala la classificació del Mundial amb 85 punts, 14 més que el seu més immediat perseguidor i company d'equip, Rubens Barrichello. Amb el seu triomf a Suzuka, Sebastian Vettel es consolida en la tercera plaça amb 69 punts i posa pressió als Brawn GP. La propera i penúltima cita del Mundial serà el Gran Premi del Brasil, el 18 d'octubre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.