Esports

Doblet de Brawn al GP de Mònaco

Jenson Button i Rubens Barrichello queden primer i segon, respectivament, per davant de Kimi Raikkonen

El Mundial de F-1 arribava aquest passat cap de setmana a la cita més esperada, el Gran Premi de Mònaco, enmig de l’enrenou provocat per la polèmica entre la FIA i els equips i amb Ferrari colant-se, per primer cop a la temporada, a la primera fila de la graella. Però un cop disputada la cursa més glamurosa, tot segueix igual. Als despatxos encara no hi ha acord i a la pista Jenson Button i Brawn GP continuen sense donar opció als rivals.

Al circuit urbà de Montecarlo l’anglès va liderar el tercer doblet de Brawn GP, seguit pel seu company Rubens Barrichello i un Kimi Räikkönen que va donar el primer podi de l’any a Ferrari. Confirmant la recuperació de l’Scuderia, Felipe Massa va acabar en quart lloc, mentre que Fernando Alonso (Renault) va ser setè i el campió Lewis Hamilton (McLaren), novè.

Avançament clau

Les esperances de Ferrari passaven per una bona sortida de Räikkönen que el mantingués en segon lloc o, fins i tot, li permetés superar Button. Però no va ser així i, per a més inri, Barrichello sí que el va avançar a ell. Amb els dos Brawn GP al capdavant, i tenint en compte les característiques del traçat, la cursa va quedar pràcticament sentenciada. A més, els líders del campionat se’n sortien amb l’arriscada estratègia de començar amb les rodes supertoves.

La pressió de Barrichello sobre el seu company a les primeres voltes li va fer gastar les gomes molt de pressa i això va permetre a Button agafar un avantatge que ja no va abandonar. Per darrere, Räikkönen no va aconseguir recuperar la posició perduda i Massa va fer la volta ràpida (1:15.154), mentre que Alonso va acabar sumant dos punts i Hamilton, com a Montmeló, es va tornar a quedar a zero.

El Mundial tornarà d’aquí dues setmanes amb el GP de Turquia, que posarà novament a prova el sòlid liderat de Button, que ja du les mateixes victòries que l’any passat van proclamar Hamilton campió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.