Esports

Pedrosa es retroba amb la victòria

El català guanya a Laguna Seca un any després de fer-ho a Montmeló. Rossi acaba segon i Lorenzo, que corria infiltrat, completa el podi

Dani Pedrosa (Repsol Honda) ha tornat a pujar al lloc més alt del podi d'una cursa del Mundial de MotoGP, un any després d'haver-se imposat a Montmeló.

Ha estat al Gran Premi dels Estats Units, a Laguna Seca, on les Yamaha de Valentino Rossi i Jorge Lorenzo han completat el podi i es mantenen al capdavant de la classificació. Al seu torn, Casey Stoner (Ducati), el tercer pilot del trio capdavanter del campionat, s'havia de conformar amb la quarta posició, dos llocs per davant de Toni Elias (Honda), sisè.

La vuitena prova de l'any arrencava amb un Lorenzo lesionat després de la caiguda patida a la classificatòria del dia anterior, que li va provocar una dislocació parcial de la clavícula dreta i una microfractura en un dit del peu dret. Malgrat tot, el mallorquí decidia prendre la sortida i defensar la seva quarta pole position de la temporada.

Sortida decisiva
Pedrosa va deixar clara la seva intenció des de bon començament. Sortint des de la quarta posició, el deixeble d'Alberto Puig va arrencar com una bala i, colant-se per la dreta de Rossi, va situar-se al capdavant des del primer moment. Darrere seu, Stoner i Rossi, mentre Lorenzo, que no sortia bé, queia al vuitè lloc.

De seguida, en el primer pas pel tirabuixó l'italià passava l'australià i se situava darrere el català. El de Kurri Kurri recuperaria el segon lloc, però no durant gaires voltes. Mentrestant, a Pedrosa se'l veia més que segur i, de mica en mica, va anar posant distància respecte els seus perseguidors. Així, a ritme de volta ràpida, va augmentar l'avantatge a més d'un, dos i fins i tot tres segons. Per darrere, el pilot de Palma, que corria infiltrat, recuperava terreny i, després de caure Andrea Dovizioso (Repsol Honda), pujava fins a la quarta posició.

Amb el vallesà ben afermat en el liderat, els tres homes forts del Mundial començaven a jugar entre ells, amb la vista posada en el campionat. Lorenzo no va trigar a superar Stoner i va arribar el duel entre les Yamaha. Tot i els seus problemes físics, el balear no és home de conformar-se i va esperar i esperar fins a trobar el forat per passar Rossi. Ho va fer a falta de quatre voltes per al final, però la moto li va fer un estrany i, tot seguit, l'italià li va tornar l'avançament.

La maniobra va donar ales al Doctor, que va acostar-se a Pedrosa i a l'últim revolt va provar de passar-lo... sense èxit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.