Esports

Unes 78.000 persones, amb cues des de les sis del matí, omplen el Bernabéu per rebre Cristiano

“Si un club vol els millors, els ha de pagar”, diu el portuguès

Ni el Reial Madrid esperava que es complís el millor dels pronòstics en la presentació de Cristiano Ronaldo. Al voltant de 78.000 espectadors es van donar cita a la grada del Bernabéu per assistir al naixement de la nova icona mediàtica blanca. Un espectacle que no deixa de sorprendre ni els més aferrissats defensors ni els més aferrissats enemics de Florentino Pérez, l’impulsor i mestre de cerimònies d’aquest circ blanc. Maradona va reunir més de 60.000 espectadors en la presentació a Nàpols, i 25 anys després Ronaldo va polvoritzar el registre de l’astre argentí.

El millor exemple de la bogeria desfermada a Madrid és que, sent l’entrada de franc, els primers aficionats que van acudir a l’estadi es van presentar a les 6 del matí per accedir a les places de privilegi. Sis hores abans de l’acte eren ja 5.000, i mitja hora abans de la presentació les portes es tancaven després de completar-se l’aforament. Fora del recinte centenars de madridistes van seguir la presentació en pantalles gegants que el club va haver d’habilitar per satisfer la curiositat. “Sí, sí, sí, ens falta Ribéry”, clamava la grada amb afany reivindicatiu.

Amb puntualitat britànica el president blanc feia l’aparició a la gespa a les 21 hores, uns metres al davant de la junta directiva. “Florentino, Florentino”. Un crit de guerra que va tornar a sonar per tots els racons de l’estadi acompanyant la desfilada fins a la tribuna d’oradors, que una vegada més quedava coronada amb les nou Copes d’Europa del club. L’espectacle començava: “Vosaltres representeu avui el més gran símbol del madridisme, tots sou essencials perquè el Reial Madrid segueixi sent admirat i respectat. El que està passant aquesta nit no té precedents. Moltes gràcies per la vostra incomparable força d’il·lusió i somnis”. Tot seguit Florentino donava la benvinguda a Ronaldo, que sortia pel túnel de vestidors amb el número 9 a l’esquena, somrient davant l’eixordadora ovació del seu nou estadi. Després de les paraules de benvinguda del màxim dirigent blanc, el jugador, acompanyat per una de les llegendes vives del futbol portuguès, Eusebio, assegurava amb un punt d’emoció estudiada que estava complint el seu “somni de nen”. I a continuació va animar la grada a cridar a l’una el clàssic “Hala Madrid”.

Dijous, Benzema
Després va lluir bronzejat fent la volta a l’estadi com un model, en una passarel·la. Va signar alguns autògrafs, va fer uns tocs de pilota i es va haver de retirar corrent davant els cada vegada més nombrosos espontanis que intentaven burlar la seguretat.

I del xou a la roda de premsa. “Si un club vol tenir els millors jugadors ha de pagar, i això del Reial Madrid és una cosa molt seriosa. Intentaré donar el millor i demostrar la meva vàlua”, va manifestar el futbolista, que en tot moment i gens aclaparat va fer evident que se sentia protagonista amb gestos, dedicatòries i domini de l’escena. Dijous que ve el Madrid presentarà Benzema en un acte ja allunyat de tota aquesta parafernàlia. Amb l’excusa de la replantació de la gespa de l’estadi el jugador rebrà la samarreta blanca en el avantllotja de l’estadi. I a seguir esperant, que Florentino segueix teixint la seva xarxa. Encara que l’arribada de Xabi Alonso es complica amb els 45 milions que el Liverpool en demana. I ja no parlem de Ribéry.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.