Esports

Barça i Bayern se citen per a un combat obert entre els dos equips més golejadors de la Champions

Lliga de Campions

O són traïdors o el Camp Nou serà aquest vespre l’escenari privilegiat d’un espectacle futbolístic d’alta volada. El Barça rep el Bayern i això sempre és un duel amb majúscules per prestigi, història i grandesa. Però en aquests moments de la seva trajectòria, també per filosofia. Guardiola i Klinsmann, els entrenadors, volen atacar, ho demostren a cada partit i els seus equips arriben a la cita d’avui, a quarts de final de la Champions, com els màxims golejadors de la competició (24 gols). Els dos garanteixen fidelitat als seus principis i això convida a imaginar un partit obert que, paradoxalment, coronarà qui defensi millor l’equilibri.

El Barça de Guardiola ha demostrat que pot mantenir a llarg termini una altíssima productivitat ofensiva sense perdre l’equilibri defensiu, per això és el màxim golejador i el menys golejat de la Lliga espanyola. La seva estructura, rendiment i regularitat permeten l’atreviment tàctic. “Sortirem a atacar, atacar i atacar. Anirem a buscar el Bayern. Podem guanyar o perdre, però sabem el camí i no ens trairem”, amenaça Guardiola.

Només un però. L’equip blaugrana no ha acabat cap partit de Champions amb la porteria a zero (11 gols). Fins i tot jugant de cine en vuitens contra el Lió (5-2), va encaixar gols que serien incòmodes en la tornada a l’Alianz Arena. El Barça convertirà avui en objectiu prioritari no caure en el mateix error. “Jugarem igual, tenint en compte que els errors et penalitzen molt en aquest torneig i sabent quines són les virtuts del rival”, va anunciar Guardiola, molt interessat a desmentir públicament la presumpta inferioritat del Bayern, assumida pels alemanys.

La recuperació d’Iniesta i Puyol va ser una gran notícia abans de Valladolid i la de Touré (i Hleb) ahir dona un xec en blanc al tècnic blaugrana per plantejar el partit amb totes les variables possibles, fins i tot d’obrir-lo amb un onze de gal·la. 
Ja es veurà, com també s’haurà de veure quin Bayern veurem, el competitiu de la Champions o l’inconsistent de la Bundesliga; i com pensa Klinsmann protegir el seu equip davant aquest avís d’allau que pesa sobre la seva porteria, sobretot tenint en compte la falta d’experiència de Rensing –tendre successor de Kahn– i les baixes en defensa de Lucio i Van Buyten.

De recursos en té, ja que el Bayern és un dels tres equips de la competició (ManU i Liverpool són els altres) que encara no ha perdut cap partit. Part de la responsabilitat recaurà en l’exblaugrana Van Bommel i Zé Roberto, els pilars del migcamp bavarès. I part en l’estratègia del tècnic, omplint més o no el migcamp.

En tot cas, el seu discurs va ser tan clar com el de Guardiola: “Sortirem a atacar”. Ho haurem de veure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.