Esports

Laporta: "TV3 no hauria de posar els interessos d'Audiovisual Sport per davant del Barça"

La tensió entre el Barça i TV3 està encara molt lluny de rebaixar-se. És el que es desprèn de les dues declaracions del president de l'entitat en una entrevista que publica aquest dimarts el setmanari El temps. Segons Joan Laporta, Televisió de Catalunya no pot demanar al Barça un esforç de país perquè els catalans puguin veure els partits al canal nacional i, alhora, estar defugint, per tots els canals possibles, el pagament del deute de 30 milions que tenen com a avaladors d'Audiovisual Sport (AVS).

"Si ho mirem en clau de país, allò que han de fer [TV3] és no posar els interessos d'Audiovisual Sport, que és una empresa espanyola, per davant dels interessos del Barça, que és un club català", adverteix. El president barcelonista troba que no és "lògic ni digne d'una institució com TV3, un organisme públic dependent de la Generalitat de Catalunya, que utilitzin el dret processal com a instrument per demorar el pagament d'una cosa que saben que deuen, o que deu Audiovisual Sport, del qual són garants".

Segons el relat de Laporta, si el Barça va traspassar els drets a de TV3 a AVS va ser perquè Televisió de Catalunya ho va demanar, ja que en aquell moment tenia el 20% de l'empresa, el 80% de la qual era de Sogecable, del grup Prisa. A hores d'ara, creu que "això ja no és una qüestió dels responsables de TV3, sinó que és també una qüestió política".

Laporta tampoc no estalvia crítiques directes al Grupo Prisa, del qual afirma que el molesta el catalanisme de l'actual junta directiva del Barça. "Mostra de forma descarada que no som sants de la seva devoció, precisament per les nostres idees", puntualitza.

Tanmateix, el catalanisme és un dels aspectes que el president del club vol preservar quan plegui, al final d'aquest mandat. "L'esperit catalanista del projecte és incontestable. Som conscients que el Barça té un significat important en la nostra cultura i per això la candidatura continuista serà catalanista sense embuts".

En l'aspecte esportiu, Laporta admet que es van equivocar en no afrontar una remodelació a fons de la plantilla, entrenador i jugadors, per a la temporada passada, però creu que l'error s'ha corregit. "El moment de fer-ho era més amb vista a la temporada 2007-2008 que no pas a la 2008-2009. (...) Vam parlar amb els implicats i vam veure que tenien voluntat de continuar. (...) Malauradament, no va funcionar", reconeix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Fins i tot el teló és màgic

Girona
 

Xavi: final de trajecte

BARCELONA
 
 

Fer bona la dita

BILBAO (ENVIADA ESPECIAL)
 

Se’n va perquè vol

montmeló
 

Les jugadores i la mentalitat guanyadora

BILBAO (ENVIADA ESPECIAL)
 

“Canvi de cicle? No ho comparteixo”

BILBAO (ENVIADA ESPECIAL)
 
Barça- Olympique de Lió
El rival

El llegat i l’aposta

BILBAO (ENVIADA ESPECIAL)