Esports

L'Akasvayu s'enfonsa al sot amb el quart KO

L’equip gironí respon a totes les armes del Madrid menys a la zona

Ni al fortí de Fontajau es va poder encomanar ahir l’Akasvayu per aturar la via d’aigua. Feia quatre anys que el Madrid no guanyava a Girona, però al final va pesar molt més el sot de resultats en què es troba actualment el conjunt de Pedro Martínez, que va sumar la quarta derrota consecutiva: 83-94 i la part alta de l’ACB que cada vegada es veu més lluny. Just al contrari que l’equip blanc, que obliga Joventut i Barça a guanyar avui si volen continuar compartint liderat.

Val a dir, però, que l’Akasvayu va tardar a rendir-se. Joan Plaza va haver de recórrer a bona part del seu –ampli– manual de recursos tàctics per trobar el de l’estocada definitiva. Amb l’encert de l’Aranya Smith (29 punts) com a fil conductor i assegurança de vida, el tècnic madridista va recórrer al joc exterior, jugades innovadores amb els pivots (dos contra dos amb Hervell i Papadopoulos), guerrilla amb Reyes i Sekulic... Però sempre trobava la resposta gironina.

Sobretot gràcies als puntals habituals: la defensa i l’ordre de Sada, la presència de Gasol, la lluita de Vroman i la constància de San Emeterio. Van obrir foc els blancs (6-13 al min. 3, i 14-23 al 8), però van respondre els locals (28-30 al min. 13, 45-39 al 18).

Moment precís
Però l’Akasvayu ahir tenia un problema amb la direcció d’equip –feixuga– de McDonald. I Joan Plaza se’n va adonar. Acabant el tercer quart, i enmig d’un parcial de 0-9 (55-59) amb McDonald a la pista, va ordenar una inusual zona (2-3) que va despistar els locals. El parcial es va disparar a 2-19 (57-69 a 9:40). Quedava molt partit, però la confiança de l’Akasvayu estava massa minada, els locals ja es fixaven més en l’arbitratge que en ells, i a Smith, que continuava assegurant punts, s’hi va afegir el recuperat Bullock (19 punts en 24 minuts).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.