L'Akasvayu Girona, amb un fort Marc Gasol, venç el Ricoh Manresa (81-93)

Bàsquet

L'Akasvayu Girona, amb un gran Gasol, ha acabat amb la seva mala ratxa a l'ACB amb una victòria (81-93) molt treballada a casa del Ricoh Manresa.

El partit ha tingut emoció i molt ritme. En l'últim quart, quatre triples del Girona han fet perdre la fe al Manresa. La qualitat dels homes que dirigeix Pedro Martínez s'ha imposat a un Ricoh que li ha faltat una de les seves principals senyes d'identitat al començament de temporada: l'autoconfiança.

Els primers minuts del partit s'han traduït en un alt nivell d'encert per part de l'Akasvayu Girona (89% en tirs de dos, 80% en triples i 100% en els lliures). Així amb un Ricoh Manresa que havia començat fred, els de Pedro Martínez han aprofitat per agafar una bona renda, que ha arribat a ser de 14 punts (12-26, m. 8).
En el segon quart, el Manresa ha trobat els seus revulsius, Juan Espil i Diego Sánchez. Un triple de l'argentí ha donat inici al parcial de 15-4 amb el qual Manresa ha empatat el partit. Una jugada de dos més un de Guillem Rubio ha donat ànims al Manresa, i una altra de Sánchez, ha aconseguit l'empat per al Manresa 34-34.

El domini del Manresa ha estat gairebé total en aquest quart, els del Bages han pressionat amb ganes en defensa, amb una zona 2-3, cosa que ha descentrat l'Akasvayu. Però el Ricoh ha fallat alguns dels tirs que podrien haver canviat radicalment el partit.

Els homes que entrena Ponsarnau no aconseguien posar-se per davant, malgrat la igualtat, ni l'Akasvayu agafar una mínima renda. Al descans, molta igualtat (45-46, m. 20).

No ha estat fins a l'inici del tercer quart que el Manresa s'ha avançat al marcador. Ha estat gràcies a un triple de Guillem Rubio (49-48, m. 22). La igualtat s'ha mantingut al llarg dels deu minuts. Cada acció trobava resposta per part de l'altre. Així, s'ha començat el període definitiu amb 66 iguals al marcador.

Amb quatre triples (Stevenson els dos primers, Montañez, San Emeterio), l'Akasvayu s'ha ficat el partit a la butxaca. Els de Pedro Martínez han estat capaços d'anar sumant, mentre que al Manresa li costava trobar el seu lloc.

A falta de 3,15 per al final el Girona ha establert una diferència de deu al marcador que ha estat massa per als del Bages. Només Rafa Martínez amb un triple ha donat una oportunitat a l'esperança (79-84, min. 38). Però n'hi ha hagut prou. El segell final l'ha posat Marc Gasol (amb una valoració final de 38 i a un rebot de les dobles figures) amb l'últim triple del partit (81-93) .