Esports

Kaká fitxa pel Madrid si no ho atura el Chelsea

Florentino tanca l’acord amb el Milan per 65 milions però falta fer-ho amb el jugador

Hores després que Galliani anunciés l’enorme dificultat que representava retenir Kaká al Milan, el vicepresident del club rossonero es va traslladar ahir a Madrid al costat del pare i representant del jugador, Bosco Leite, per reunir-se a la seu d’ACS amb Florentino Pérez. Al vespre el Milan i el Reial Madrid havien concretat el traspàs del jugador per uns 65 milions d’euros, tot i que el club blanc encara no havia pogut tancar el definitiu acord amb el mateix Kaká davant la insistència d’última hora del Chelsea.

Les bases, de tota manera, semblen posades per assegurar que el crac brasiler jugarà la pròxima temporada al Bernabéu. Són temps de crisi, però Florentino no ha dubtat a utilitzar la línia de crèdit per tancar el segon traspàs més car de la història, cinc milions per sobre del de Figo i set del de Zidane, gestions també concretades pel president blanc.

A última hora l’entitat blanca es va trobat amb un obstacle complicat, la irrupció del Chelsea d’Abramóvitx, que va oferir un suculent contracte al brasiler. L’acord no és fàcil, ja que Kaká pretenia mantenir en propietat tots els seus drets d’imatge i marxandatge, i per tant Florentino s’ha vist obligat a garantir-li una sèrie de mínims per repartir-se el pastís al 50 per cent, com ja és habitual en la política de Pérez amb les seves figures. Les negociacions amb el pare del jugador seguiran avui.

9 milions i 5 temporades
Quant a la fitxa del brasiler, l’acord és total: 9 milions d’euros nets per cadascuna de les cinc temporades que signarà en les pròximes hores. A més, Kaká ha aconseguit el seu objectiu, responsabilitzar els dirigents del Milan del seu traspàs davant l’afició rossonera.

Han transcorregut tan sols dos dies des de la presa de possessió de Florentino i en aquest temps està a punt d’aconseguir el que Ramón Calderón va prometre i no va poder aconseguir en tres anys. Kaká va ser llavors un element que va ajudar al triomf de la topinada, i avui suposa una victòria del sentit ètic que transmet una vegada i una altra Florentino, encara que no tots pensen el mateix, com és el cas de Vicente del Bosque, que quan ahir li van preguntar què li semblava el projecte del nou president, va manifestar: “Prefereixo callar perquè no m’agrada mentir”.

Exigència d’espectacle
En qualsevol cas, el Madrid ha recuperat un ritme vertiginós pel que fa a la seva actualitat. Abans de concretar-se l’acord amb el Milan per Kaká, Florentino presentava el nou tècnic, Manuel Pellegrini, a qui no va dubtar a exigir espectacle i bon joc, i en la seva al·locució no va vacil·lar un instant a afirmar que aquest fitxatge representa una aposta personal de Jorge Valdano. L’encert o no de contractar Pellegrini no serà per tant responsabilitat del president, sinó del director general.

“Porto cinc anys a Espanya, sé quina és la diferència entre el Vila-real i el Reial Madrid. Però també vaig tenir pressió al San Lorenzo i el River. La pressió no m’acovardeix, em motiva”, va manifestar el tècnic xilè al fil de la pregunta que sura en l’ambient: “¿Serà capaç d’aguantar Pellegrini l’enorme pressió mediàtica del Madrid?”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.