Esports

Kaká ja és blanc

El jugador passa el reconeixement mèdic i ja s’assegura que el pròxim pas de Florentino serà incorporar Ribéry. En sis anys de mandat Pérez va gastar 423 milions; ara s’acostarà als 300 en un de sol

Un després de l’altre, Reial Madrid, Milan i Kaká, van fer els passos del guió pactat entre les tres parts per formalitzar ahir el traspàs oficial del jugador brasiler al club blanc. Va ser curiós, però tot just tancar-se els col·legis electorals a Itàlia, dos mitjans brasilers filtraven la notícia del Madrid assegurant que el cap dels serveis mèdics del club, Juan Carlos Hernández, era a Recife, lloc de concentració de Kaká amb la seva selecció.
Berlusconi, amo del Milan i líder del partit de dretes Força Itàlia, havia sol·licitat al Madrid esperar a la celebració dels comicis per no interferir en la seva esperada victòria. Ahir a la tarda Kaká va passar el reconeixement mèdic i ja de matinada, hora d’aquí, tenia previst oferir la seva primera compareixença de premsa com a jugador madridista.

Ni la intromissió del Chelsea ni la súplica dels aficionats rossoneri han evitat el primer cop de credibilitat d’un Florentino Pérez que està disposat a complir la seva promesa d’arrasar en el mercat de fitxatges per tornar al Madrid el prestigi perdut.

Fa unes setmanes el mandatari blanc deixava entreveure que pensa batre tots els registres en manifestar que el club estava forçat a fer la feina de tres anys en tot just tres mesos. Parlava, esclar, del capítol de fitxatges. Ell mateix ja ha avançat que part d’aquests diners sortirà de la venda de jugadors, una situació complicada per les altes fitxes que perceben, però la principal font de finançament serà un endeutament desmesurat i perillós de cara a la futura estabilitat del club si els plans no surten com espera. De moment, ha desemborsat 65 milions per Kaká, i ara espera tancar els traspassos de Ribéry, Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso, Silva i Villa.

En la seva primera etapa, i durant els tres primers anys de mandat, Florentino ja va fer miques tots els registres amb Figo (60 milions), Zidane (73 ) i Ronaldo (45). Un després de l’altre es van convertir en els fitxatges més cars dels seus respectius estius. L’any de la seva arribada el Madrid es va convertir en el club que més diners va desemborsar aquella temporada, 119 milions, una xifra que pot quedar a anys llum a la fi del pròxim mes d’agost pels noms que remena l’empresari per al faraònic projecte, que segur que s’acostarà als 300 milions d’euros de despesa, quan en els seus sis primers anys de mandat el Madrid es va gastar 423 milions.

S’assegura que el següent pas que farà Florentino serà el de Ribéry. El Madrid pretén un canvi de cromos amb la tripleta holandesa formada per Sneijder, Robben i Van der Vaart aprofitant la presència de Louis van Gaal a la banqueta del Bayern, però la negociació no serà tan fàcil com amb els seus amics del Milan. Des de Munic, s’ha insinuat la possibilitat d’un intercanvi més 50 milions, i ahir Franz Beckenbauer, el president, va dir que amb Ribéry només hi ha dues opcions: “ampliar-li el contracte o deixar-lo marxar”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.