Esports

Espectacle promès

Contra la regularitat que marca la Lliga, la sensació de final constant que es respira a la Champions. A Europa no es permeten errors com els del derbi, especialment en la fase decisiva en què aquest vespre debuta el Barça. Són eliminatòries a caixa o faixa, duels de 180 minuts en els quals no serveix res del que s’ha fet fins ara, i per tant el conjunt de Guardiola no es pot permetre una relliscada que, aquesta sí, ennegriria el futur. Té la tornada de vuitens a casa, és cert, però la cita d’avui contra l’Olympique pot marcar-lo de valent i per això s’afronta com una final.

A Gerland també esperen impacients el primer assalt. Avesats a ser un dels outsiders a la Champions i caure any rere any als vuitens (o a quarts, el seu millor registre), el set cops campió francès vol trencar els pronòstics que fan favorits els catalans. Ja els va bé, als de Claude Puel, que intentaran aprofitar els petits dubtes que li puguin sorgir al seu rival després dels últims dos resultats per aconseguir una mica de renda de cara a la tornada.

Dubtes en el sistema
“Una promesa d’espectacle després d’un cap de setmana de futbol insípid”, diu L’Équipe sobre la visita de Leo Messi i companyia. La Ligue 1, amb el vuitè títol ja encarat, no genera ni molt menys l’interès de la Lliga de Campions, fins al punt que el tècnic va reservar peces importants (Benzema, Juninho, Toulalan, Keita i Grosso) en l’últim partit contra el Nancy.

El Barça, sobretot ferit, fa molt respecte al Lió, que dubta si utilitzar el sistema habitual amb tres davanters o reduir espais, amb un rombe al mig del camp que alhora serveixi per deixar forats per a la velocitat de Benzema i l’arribada des de segona línia de Keita.

El gol del davanter francès, els xuts de falta de Juninho, el caràcter ofensiu dels laterals i el joc aeri de Cris són quatre de les virtuts ofensives d’aquest Lió. “L’Olympique té recursos i moltes opcions d’eliminar el Barça”, deia el pistoler Sonny Anderson a una televisió espanyola, si bé a la web del Barça l’exjugador blaugrana, ara entrenador de davanters al Lió, afinava el discurs: “Per passar cal que el Barça estigui malament i nosaltres al nostre màxim nivell”.

Al bàndol blaugrana, confiança. El crèdit no s’ha acabat però les veus temoroses sempre es fan sentir més. La memòria és fràgil quan es parla de futbol. Potser per això Guardiola, més seriós del que és habitual, va dedicar bona part de la seva compareixença de premsa a injectar optimisme. “Estem bé, entre els millors equips d’Europa, i venim amb la idea de guanyar. Estic segur que farem un bon partit”.

El tècnic de Santpedor diu que “un mal resultat no treu la il·lusió de l’equip” i valora positivament que el vestidor estigui afectat per l’1-2 de dissabte. “M’agrada que visquin les victòries i també les derrotes, és bo per aixecar-se”. Aixecar-se i tirar endavant, una expressió recurrent en l’argot de Guardiola, que va deixar bocabadats els periodistes francesos quan va analitzar el Lió, els seus últims entrenadors i diversos jugadors. “Són bons a pilota aturada però tenen més recursos”, va acabar dient. El tècnic ha estudiat el rival a consciència, però també ho ha fet Puel amb el Barça.

En la mateixa línia va parlar Messi, estrella indiscutible a les portades dels diaris francesos. L’argentí assegura que la desfeta amb l’Espanyol “està oblidada” i que l’operació remuntada del Madrid no el preocupa gens. “Algun dia s’havia de perdre, estem preparats per aixecar el cap i contra el Lió tenim una bona prova per agafar força”, va afirmar el 10 del Barça, un dels jugadors cridats a tancar dubtes. És una cita per als cracs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.