Triomf de l'Axa Barça sobre el Begar Lleó (67-56)

Lliga ACB

L'AXA Barcelona ha sumat un nou triomf en un pèssim partit dels barcelonistes que han tornat a dependre en excés de les seves individualitats contra un Lleó que ha posat vermell en massa ocasions l'equip que dirigeix Dusko Ivanovic i al qual al final li ha faltat més fe per donar avui la sorpresa al Palau.

El conjunt de Dusko Ivanovic ha trobat més resistència de l'esperada. Els lleonesos, que fins i tot han arribat a avançar-se a l'últim minut del primer quart, s'han vist beneficiats pel ritme pesat de l'equip català, les constants pèrdues i el mal percentatge en tirs de camp. Valgui com a exemple el 3 de 21 en tirs de tres dels locals.

El Barça ha semblat trencar el partit en l'arrencada del segon quart amb un parcial de 10-0, però el conjunt local s'ha obstinat a donar emoció a un partit que, a priori, no havia de tenir massa història. El conjunt d'Aranzana, amb una destacada actuació d'Hughes (18 punts), s'ha mantingut en el partit en tot moment.

Els visitants han estat millor sota els taulers, mentre que el conjunt local va trobar a faltar la fortalesa exhibida en altres partits per jugadors com Kasum o Trias. Pepe Sánchez, que sempre troba perfecte per als seus companys, ha estat l'únic capaç de desembussar un equip espès i apagat.

El Barça, que ha fet la sensació de no estar centrat ni interessat en el partit, ha sobreviscut gràcies a les seves individualitats que s'han anat alternant per mantenir a floti el seu equip davant un rival incòmode i constant, i que avui ha deixat en evidència als locals durant més de 37 minuts.

Tan malament ho ha vist Ivanovic que ha decidit donar entrada en l'arrencada de l'últim quart a Kasun, malgrat els seus quatre personals, i ha apostat per jugar amb les dues bases Sánchez i Lakovic, una fórmula que no ha donat tan bons resultats com en anteriors ocasions, encara que sí ha permès obrir una escassa bretxa al marcador.
Set punts consecutius de Grimau i la por de guanyar del Lleó han permès, finalment, obtenir una victòria al conjunt de Dusko Ivanovic que continua avorrint al seu públic, però es manté en els primers llocs de la classificació.

Fitxa tècnica:

67. Axa Barcelona (16+17+16+18): Lakovic (13), Basile (7), Ilyasova, Vázquez (2), Kasun (8) -cinc inicial-, Acker (4), Marconato, Trias (8), Sánchez (8), Grimau (17) i Morandais.

56. Grupo Begar León (15+17+15+9): Marco (3), Bulfoni (9), Evans (7), Thopmson (4), Hughes (18) -cinc inicial-, Barnes (6), Bernabé (3), Yáñez (3) i Strong (3).

Àrbitres: Mitjana, Bultó i Soto.

Incidències: partit corresponent a la setena jornada de la Lliga ACB, disputat al Palau Blaugrana de Barcelona davant uns 3.000 espectadors. EFE