L'AXA Barça acaba caient a la pista del Partizan de Belgrad

L’AXA Barça no va començar amb bon peu ahir la primera fase de l’Eurolliga, ja que va perdre a la pista del Partizan de Belgrad per 81-78. L’equip d’Ivanovic no va jugar bé, però tot i així va tenir les seves opcions després que en els últims minuts havia aconseguit d’igualar a 73, a 75 i a 77 un marcador que a l’últim quart li havia estat advers per un clar 70-58. En les accions decisives, però, els serbis van estar més vius que un equip blaugrana que continua generant dubtes, i es van endur la victòria.

El Barça va començar el partit amb un bon equilibri entre el joc interior i exterior. Kasun era l’amo dins de la zona i, amb 9 punts, va fer que l’equip blaugrana guanyés el primer quart per 15-20 després d’haver dominat per 4-13 als 5 minuts. El Partizan va sortir amb Vranes, que amb 2,29 m és el sostre de l’Eurolliga, però quan va ser substituït per Pekovic els serbis van passar a controlar el joc interior i van ajustar el marcador.

Ritme alt dels serbis
En el segon quart, al Partizan li va faltar tir exterior i el Barça va seguir sense fer mal dins de la zona. Els serbis van imposar un ritme molt alt i, amb Velickovic i Pekovic, es van posar al davant per primer cop després d’un triple de Vitkovac (28-27). Ivanovic, però, va situar Pepe Sánchez de base i Lakovic de dos, i ells van fer que el Partizan no anés més enllà d’un 42-39.

El jove Moncasi també va tenir la seva oportunitat i la va aprofitar en un primer temps que va acabar amb 42-41 i en què Marconato, Acker i Ilyasova no van estrenar el seu caseller de punts. Una altra adversitat, per si el Barça no tenia prou debilitat el joc exterior per les baixes de Basile i Roger Grimau, Morandais es va fer una luxació al colze dret i ja no va poder tornar a la pista en el segon període.

El tercer quart va ser el pitjor de l’AXA Barça. Els d’Ivanovic, tous en defensa, van permetre cistelles còmodes d’un Partizan que va agafar 23 rebots ofensius i que seguia tenint un Pekovic imparable –va sumar 29 punts després d’anotar els seus primers 9 intents–. En atac, el Barça tampoc tenia gaires idees, no feia joc de conjunt i els serbis van obrir forat: 59-49.

Reacció blaugrana
Encara que Marconato es va despertar en atac a l’inici de l’últim quart, Palacio i Pekovic van donar als locals el seu màxim avantatge (70-58). Kasun va caure eliminat per faltes i res no feia pensar en una possible reacció del Barça, que estava desencertat des de fora i inoperant dins de la zona.

Però la reacció va arribar. De la mà de Fran Vázquez, d’Ilyasova, Pepe Sánchez (9 assistències) i amb un Moncasi (6 punts) que va complir com un veterà. El Partizan es va encallar davant l’ara sí agressiva defensa blaugrana, van arribar els nervis a l’equip serbi i el Barça va equilibrar el marcador: 73-73. Llavors, però, va tornar a aparèixer Pekovic per recuperar la davantera i Palacio i Vitkovac van sentenciar després amb tirs lliures. El Barça va badar en no fer una falta ràpida a la penúltima possessió, i el desesperat i llunyà triple de Pepe Sánchez que intentava forçar la pròrroga no va entrar.