Esports

Leo Messi, fins al 2016

El Barça amplia dos anys el contracte de l’argentí i el blinda convertint-lo en el millor pagat de la plantilla i apujant-li la clàusula de rescisió dels 150 milions als 250

Leo Messi tenia 15 anys i el club va fer una excepció. El Barça de Laporta que naixia el juny del 2003 va deixar marxar Cesc i Piqué al futbol anglès davant les pretensions de les dues promeses del planter, encara en categoria cadet. No va fer el mateix amb aquell argentí grenyut i baixet, de la mateixa edat. “Messi no només és el millor de tota la seva generació sinó que serà el millor del món”, era la reflexió que va rebre la directiva de part del futbol base. Sis anys després, a un pas de rebre la Pilota d’Or, distingit ja com el millor de l’última Champions, acceptat pel món futbolístic com el nou número 1, va firmar ahir el contracte que el corona rei fora del camp.

Després de poc més tres de mesos de negociacions, amb la voluntat comuna de tancar un acord més definitiu que les quatre millores anteriors –quasi una cada temporada des que és al primer equip–, el Barça i Messi van pactar ampliar el contracte del 2014 al 2016 i la clàusula de rescissió dels 150 milions d’euros als 250. Ningú té tants anys assegurats al Barcelona ni un blindatge tan alt, contra les temptacions d’algun propietari multimilionari de la Premier o una última jugada galàctica de Florentino Pérez.

Al voltant dels 10 milions
Potser seria igual, perquè Messi ha repetit mil vegades que al Barça s’hi sent com a casa i que li agrairà sempre a l’entitat que amb 13 anys el fitxés i li pagués un tractament per als seus problemes de creixement. D’allò fa gairebé una dècada. Si aleshores va firmar el primer contracte sobre un tovalló de paper en mans de Carles Rexach, ahir ho va fer al despatx presidencial amb Laporta, el vicepresident Yuste, Txiki Begiristain i un dels germans de Leo, Rodrigo. Si aleshores la compensació era l’ajut mèdic i facilitats a la família per traslladar-se a Barcelona, ahir el sou de Messi fregava els 10 milions d’euros, el més ben pagat de la plantilla, més que Ibrahimovic, que ja va acceptar estar per sota d’ell.

“És una de les millors notícies que podia rebre el Barça”, van coincidir a valorar Laporta i Pep Guardiola. En acabar l’entrenament, el tècnic va cridar Messi al seu despatx per felicitar-lo i a la sala de premsa va lloar la seva progressió dins el vestidor. “El Leo és totalment diferent ara que els primers mesos de la temporada passada. Són processos naturals”, va dir, referint-se al pes davant els companys. Al camp, poques coses més podia dir Guardiola després d’haver assegurat fa 10 dies que era el millor jugador que havia vist mai i que segurament veuria mai.

A l’espera de refer-se amb l’Argentina, no hi ha debat a Barcelona amb Messi i la temença que s’espatlli, vist el que va passar amb Ronaldinho, s’esvaeix. No hi ha dubtes sobre la fam i la professionalitat del 10 del Barça, de 22 anys, 83 gols en 165 partits, icona d’Adidas, tot i que amb la primera Lliga de Rijkard clavava una falta a l’escaire i acabava un anunci de Nike dient “Recorda el meu nom”. Tothom ja el coneix i ara segueix fent publicitat atrevida pel club: “No jugo per deixar asseguts els defenses. Ho faig per posar-vos a tots drets”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.