Esports

Ricky Rubio ja posa rumb cap a la NBA

Bàsquet

Amb 18 anys ja té el cap a la NBA. Ricky Rubio va anunciar ahir la intenció d’apuntar-se al pròxim draft per iniciar l’aventura americana. El jove base de la Penya té tots els números per fer història perquè les travesses el situen fins al número 2, un per sobre de Pau Gasol, que l’any 2001 va veure com el triaven al tres. El del Masnou negocia amb la Penya la forma de pagar la clàusula, que ara és de 4,7 milions i pujarà a 5,7 a partir del juny, segons la versió de l’entorn del jugador; a 6, segons el club verd-i-negre.

La tarda de dilluns va ser clau per al futur de Ricky. Mentre l’agent nord-americà, Dan Fegan, negociava amb Jordi Villacampa, el base es reunia amb la família per prendre una decisió: hora de fer el salt. La Penya va encarregar-se ahir de recordar que no rebaixarà la clàusula i que compta amb el jugador, que té contracte fins al 2011, però al vespre trobava resposta clara: “He meditat molt la decisió i crec que estic preparat. Sóc conscient que el repte és important, però és el somni de qualsevol jugador”.

Hi ha diverses circumstàncies que empenyen Ricky a fer el salt tan aviat. Tot i que semblaria recomanable un any més a Europa per seguir progressant sense la lesió que ha alterat la temporada, les condicions són les ideals per marxar. El draft 2009 es preveu de menys nivell que el 2010 i les converses de Fegan amb franquícies NBA porta el base a pensar que estarà entre els tres primers. Webs especialitzades ja el situaven al dos ahir després de saber que es presentaria, tan sols per darrere de l’indiscutible aler pivot Griffin (Oklahoma).

Una elecció tan alta facilita el salt. El número dos li augura un sou garantit d’uns 15 milions d’euros per quatre temporades (en un contracte de 2+2 amb opció de la franquícia), i de 14 si és el tres. Al marge d’això, ja hi ha moviments publicitaris al voltant del jugador, amb la marca número u en equipament esportiu ajudant-lo a pagar la clàusula de rescissió a la Penya. L’economia quadra perquè una elecció tan alta no està garantida al draft 2010. L’edició 2009 té menys nivell i Ricky és el millor base, per davant de Brandon Jennings, que ha fet història en esquivar la NCAA per jugar a Roma amb rendiment discret.

Una elecció alta al draft li permetrà guanyar diners molt aviat. I més en l’actual situació de crisi econòmica, que durà la NBA a abaixar el límit salarial a l’estiu, a l’espera d’una rebaixa general dels sous amb la renegociació del conveni col·lectiu a partir del 2011. El 19 de maig se sabrà l’ordre d’elecció i el draft 2009 se celebrarà el 25 de juny a Nova York. Ricky hi serà per fer història.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.