Esports

El Barça rep l'Athletic, antesala dels duels vitals contra l'Arsenal i el Madrid

Darrer duel abans de l'Arsenal i el Madrid, cites clau del curs blaugrana · Puyol suplirà Alves al lateral i Abidal, amb l'alta mèdica, tindria minuts

Les directrius de Guardiola respecte a la importància de cadascun dels punts que disputa l'equip tenen avui, en el partit contra l'Athletic, una força fora de tota discussió. Després de l'adrenalina de Londres i abans de buscar un lloc entre els quatre millors d'Europa, arriba el conjunt de Caparrós, i el contrast sembla evident.

El d'aquest vespre sembla d'aquells partits de tràmit, que el calendari fixa com si fos necessària una cita d'entreguerres per respirar i tornar a endinsar-se en la batalla de debò. És evident, però, que no és el cas. Després de nombroses jornades de persecució, el Barça ja té a tocar el duel amb el Madrid, que juga demà a Santander. Però només haurà tingut sentit tant d'esforç per no relliscar si avui s'assoleix un triomf que permetrà, com a mínim, que els blaugrana saltin al camp del Bernabéu igualats a punts amb el líder.

Són dies en què Guardiola i Tito Vilanova insisteixen als seus deixebles que tot és mental, que el cansament, si algú gosés parlar-ne, no és més que una qüestió psicològica.

Les constants vitals de l'equip semblen les adequades per enfilar cap al tram decisiu de la temporada. D'això, no només no se'n tenen dubtes, sinó que la confiança és tan gran, que els deixebles d'en Pep se senten capaços de fer acabar els partits abans de temps, un pecat de confiança que es va pagar mitjanament car a Londres i que l'entrenador haurà de corregir.

Sense el lesionat Iniesta i el sancionat Alves, Guardiola haurà de recórrer, una vegada més, a la polivalència de Puyol, que podria ocupar el lateral dret, i Abidal, amb l'alta mèdica a la mà, podria gaudir de minuts com a lateral esquerre.

En clau ofensiva, els deures de l'entrenador comporten fer tornar Messi a la titularitat, tenint en compte la suplència a Mallorca, i conduir amb mà esquerra els casos d'Ibra, perquè mantingui la ratxa de tres partits seguits marcant en la lliga, i d'Henry, ja que necessita recuperar-lo amb vista a un final de curs en què l'equip i el davanter es necessitaran mútuament.

Amb actitud i aptitud de sobra, s'espera, per tant, que l'amfitrió estigui a l'altura contra un rival com l'Athletic. Farà deu anys que els bascos no obtenen un triomf a l'estadi. Hi arriben tranquils, en llocs d'Europa League i expectants per veure si es presenta l'ocasió d'assaltar la zona de Champions.

Serà un duels dels habituals. La vilipendiada boxa recorreria a la frase d'Ali per aconsellar el Barça: volar com una papallona i picar com una vespa, contra un rival pesant i corrosiu que buscarà porta el partit al ring.

Alineacions probables.
Barça: Valdés; Puyol, Piqué, Milito, Maxwell; Touré, Xavi, Keita; Messi, Pedro i Ibrahimovic.
Athletic: Iraizoz; Iraola, San José, Amorebieta, Castillo;Gurpegui, Iturraspe, Javi Martínez, Gabilondo; Toquero i Llorente.
Àrbitre: Mateu Lahoz (comitè valencià).
Estadi: Camp Nou.Hora: 20.00 (Gol TV / C+ Liga)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.