Esports

"La càrrega històrica que té la Penya es respira dia a dia"

Entrevista a Mario Bruno Fernández, base del Joventut

La Penya debuta avui (12.30 h, 33) a Gran Canària. Una pista difícil per a un equip que no ha estat gens fi en pretemporada. Serà el primer examen i una suma de sensacions per a en Mario, que després de 3 anys sent el cervell dels canaris, ara pensa en verd-i-negre.

Un triomf i set derrotes en pretemporada. La part positiva és que només es pot millorar, no?
Evidentment. En resultats no ha anat com pensàvem, però hem treballat amb una intensitat i una energia que en Sito ens ha inculcat, que es traduirà en victòries, que és el que necessitem. Ara no és tan important la forma de jugar com acumular victòries, que si es queden pel camí, després les trobes a faltar.

Entén que actuacions com els 38 punts contra el Barça generin nervis.
Exacte. Les sensacions són més importants que les accions. Perdre contra el Barça fent 38 punts és preocupant, però és un accident, com estar 20 per sota en el descans contra el Manresa. Són coses que no ens podem permetre si volem ser a la part alta. Per objectius i per la càrrega històrica que té la Penya no ens podem permetre coses així i el Gran Canària serà una bona prova.

Diu que ara és més important sumar victòries que l'estil, però quin estil podrà veure l'aficionat verd-i-negre?
No és que l'estil no sigui important, sinó que ara el més important són les victòries per agafar confiança. A partir d'aquí, l'estil serà el dels últims anys: molt de dinamisme en atac, un estàtic on ningú pari de moure's, rotacions curtes i en defensa pressió a tota la pista amb 2x1 perquè el rival no vegi espais lliures.

S'intueix dependència de Tucker. ¿Coses de pretemporada o pot passar?

Està a un nivell de forma excel·lent. Sempre ha estat el màxim anotador nostre i és la seva funció, però entre tots hem de treure-li una mica de càrrega de responsabilitat.

¿L'ACB serà cosa de dos?
És aviat per dir-ho, però seria faltar a la veritat no dir que Barça i Madrid estan un esglaó o dos per sobre de la resta. Altres, com la Penya, hem de ser a la part alta, però veient els resultats de la Supercopa i sobretot la forma, els dos són els màxims aspirants a l'ACB i un pot fer una cosa important a l'Eurolliga.

¿I la Penya? ¿Cal aspirar d'entrada al cinquè lloc o es pot intentar sorprendre Caja Laboral i Unicaja?
Vinc de l'educació de Gran Canària, on ens fixàvem en el dia a dia, sense aspirar a res més enllà del diumenge següent, però aquí això no pot ser. Tenim l'obligació de ser sempre a la part alta. No sé si quarts, cinquens o què, on ens marqui el treball.

No deu ser l'única diferència que haurà notat amb el canvi d'equip.

No, el salt és enorme. No només esportiu, l'entorn al voltant de l'equip és un salt qualitatiu molt important. La càrrega històrica que té el Joventut a Espanya i Europa no la té el Gran Canària i es nota en tots els sentits, es respira en el dia a dia.

D'entrada, retorn a Gran Canària.
Serà molt emotiu. S'ajunten molts condicionants: he estat tres anys allà, és el debut i comencem de visitants en un camp on només van perdre dos partits la temporada passada. Serà un debut difícil.

Té un doble repte: guanyar-se la renovació i sobreviure a l'allargada ombra de Ricky Rubio.
Sí, el fet de fitxar-me per substituir en Ricky és anecdòtic. S'havia de fitxar algú. He signat per un any, molt content perquè és un objectiu esportiu i personal, ja que és el regal que qualsevol jugador professional voldria tenir, fitxar per la Penya, per un punter de l'ACB. I a més sent d'aquí.

És un dels bases que menys tira. ¿Canviarà ara a la Penya?

Quan fas el salt a professional no és important com eres, sinó les necessitats de l'equip. Quan vaig fitxar pel Gran Canària eren direcció de joc, empatia, alinear interessos individuals i col·lectius i no assumir molts tirs. Ara? Hi ha un estil de joc més lliure i m'ajudarà a tirar més.

I amb 25 anys serà un veterà!
Som l'equip més jove. Pot ser perjudicial pel respecte, ja que hi ha jugadors que en tenir davant joves es pensen que poden guanyar fàcilment, però tenim molt a guanyar per l'energia i dinàmica que podem oferir. Som capaços d'estar a una intensitat i una exigència física molt altes durant molts minuts i això pot ser la diferència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.