1a DIVISIÓ

La paciència té premi per als gironins Alan Baró i Dani Toribio

Alan Baró tasta la primera amb l'Osasuna després de passar per tercera, segona B i segona A

Dani Toribio ha entrat encara amb més força a dalt de tot i guanya protagonisme a Màlaga

Són pivots del mig del camp, tot i que poden actuar en altres demarcacions, són gironins i han arribat a primera des d'un filial. Abans, però, han cremat etapes en altres clubs i categories i s'han hagut de treballar de valent el camí cap a dalt de tot. L'empordanès Alan Baró ja pot presumir d'haver debutat a primera divisió –tot i ser molt poca estona– el mateix dia que el saltenc Dani Toribio es va barallar amb Cristiano Ronaldo i companyia al Bernabéu, on va jugar el seu primer partit sencer. Inscrits en equips de segona B –Alan a l'Osasuna B– i de tercera –Toribio en el filial del Màlaga–, tots dos han tastat l'elit.

Pujant l'escala.

Format a La Salle Figueres i al Peralada –amb un pas efímer pel Vilobí–, Alan Baró va entrar de juvenil a la FE Figueres, amb la qual va jugar a tercera divisió. Encara era de la Fundació quan va debutar a segona B amb la Unió, amb la qual va fer una campanya molt regular l'any del Miapuesta. Se'n va anar a l'Alacant i hi va aconseguir l'ascens, al mateix temps que el Girona. Malgrat els problemes de l'Alacant, Alan va tenir una bona estrena a segona A i comptava quedar-s'hi aquest estiu. Li hauria agradat fitxar pel Girona, però no ho va aconseguir i va acceptar l'oferta de l'Osasuna B, que feia temps que li anava al darrere. Tornava a baixar a segona B, però amb les expectatives que sempre genera un filial. La paciència i el sacrifici li comencen a valer la pena.

Alan, citat per Camacho en diversos entrenaments –ja se l'havia endut uns dies de pretemporada–, va entrar en la llista dels partits contra el Xerez i l'Hèrcules de copa, sense arribar a jugar. I diumenge, el de Darnius es va estrenar en una convocatòria de lliga –Vadócz havia hagut d'anar a Hongria i Rúper estava sancionat– i Camacho el va fer jugar els tres minuts de temps afegit en lloc de Camuñas, protagonista després de marcar l'1-2 i demanar perdó a l'afició que l'havia vist jugar durant tres temporades.

Ruta alternativa.

Dani Toribio va jugar al Salt, al Bons Aires i al Vilobí abans de marxar a Can Barça, de cadet. Va arribar al Barça B, en què Guardiola el va alinear en 16 partits a tercera. El curs passat, va jugar cedit a Terrassa –36 partits a segona B, «fent de lateral esquerre, una experiència molt positiva»–, però ja no se li va tornar a obrir la porta blaugrana. Havia de buscar un altre camí, i va ser l'exentrenador del Girona juvenil Ricardo Rodríguez qui el va convèncer per anar al filial del Màlaga, tot i que significava tornar a competir a tercera. I com els seus companys Iván González i Javi López –també titulars diumenge al Bernabéu–, el saltenc està guanyant protagonisme en el conjunt que prepara Juan Ramón López Muñiz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.