3a DIVISIÓ

Els equips de tercera Ara ja saben que podrien arribar a baixar-ne sis

El drama de 2a B s'estén, i del Vilanova en avall estan en perill

Per dalt, ja està tot força clar, i queda pendent saber el campió

Amb la confirmació definitiva que el Gavà acompanyarà el Terrassa a tercera, i que, o bé l'Espanyol B o bé la Grama jugaran la promoció de permanència (el Lleida també podria, però és una possibilitat més remota), a tercera divisió ja saben de quin mal han de morir. Ara, tots els clubs de la zona baixa coneixen el límit: la 15a plaça. Els dos descensos catalans segurs, i un tercer possible en la promoció, fan que a banda de les tres últimes places –dues ja estan adjudicades, Blanes i Olesa–, els tres següents també podrien baixar en el pitjor dels casos. Així, des del Vilanova (12è amb 43 punts) cap a baix encara no poden estar tranquils. Els únics que ja ho estan són el Castelldefels, el Balaguer, l'Amposta, l'Europa, el Llagostera i el Cornellà. I per a la tercera plaça de descens directe, només hi ha dos candidats, el Premià o la Rapitenca (empatats a 33 punts i amb el goal average favorable als de la Ràpita), ja que el Benavent (39), en cas de triple empat no seria l'equip perjudicat, ho seria el Premià.

Els quatre primers, faves comptades.

A la zona de fase d'ascens només falta conèixer el nom del quart classificat, encara que tret que hi hagi una hecatombe serà el Prat. Els potablava encara no ho poden celebrar perquè tenen el goal average perdut amb el Manlleu –el Cornellà ja no compta perquè el té perdut amb el Prat, i també el triple empat–, però només necessiten sumar un punt dels últims sis per poder fer-ho. I un cop fet aquest pas, es disputaran la tercera plaça amb el Santboià. Igual que l'Hospitalet i el Reus (un punt de diferència), que es jugaran la importantíssima primera plaça en aquestes dues últimes jornades.

QUÈ QUEDA?

JA DECIDIT:
CLASSIFICATS PER A LA FASE D'ASCENS:
L'Hospitalet, el Reus i el Santboià.
JA DESCENDITS:
L'Olesa i Blanes.
PER DECIDIR:
CAMPIÓ:
L'Hospitalet o el Reus.
TERCER:
El Santboià o el Prat.
QUART:
El Santboià o el Prat o el Manlleu.
18è LLOC (DESCENS DIRECTE):
El Premià o la Rapitenca.
TRES PLACES DE DESCENSOS PER COMPENSACIÓ:
La Rapitenca o el Premià, i dos equips més entre el Benavent, el Cassà, la Pobla de Mafumet, el Palamós iel Vilanova.

El Blanes, pendent d'un rumor

El Blanes va arribar a mantenir dilluns una mínima esperança de no estar encara matemàticament descendit per un rumor. El club blanenc estava pendent de la resolució del comitè sobre un possible recurs de l'Olesa per una suposada alineació indeguda de la Rapitenca en el partit que els va enfrontar el 14 d'abril. Al final, però, no hi va haver ni recurs de l'Olesa, només una consulta a la FCF, que no va rebre cap resposta, per la qual cosa els olesans tenen previst elevar una queixa formal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.