FASE D'ASCENS A 2a DIVISIÓ B

REUS DEPORTIU

Moragón, de tercera opció a indiscutible

En una temporada, ha passat de ser el porter del filial a titular del Reus

En la jornada dotze va substituir Àngel, que estava lesionat, i ja no ha abandonat la plaça

José Moragón
PORTER DEL REUS
«Estic molt satisfet i no m'ho esperava, perquè per davant tenia un porter tan bo i experimentat com Àngel i també hi havia Pociello»
«La bona mitjana de gols encaixats ha estat mèrit de tot l'equip»
«L'1-0 del Binissalem es pot remuntar. L'equip està molt concentrat i molt motivat, però no ens hi hem de capficar massa perquè això podria provocar una ansietat que no és gens positiva»

Quan va començar la temporada, era complicat imaginar que Moragón –jugador del filial el curs passat– es convertiria en el porter titular del Reus i formaria part de l'onze que està lluitant per superar les eliminatòries d'ascens. Tot i que el futbolista de Manacor, que va arribar al Baix Camp fa tres temporades, ha demostrat que té qualitat més que suficient per afermar-se sota els pals d'un dels conjunts més forts de la tercera divisió estatal, en l'inici del curs tenia dos porters consolidats davant seu: Pociello i Àngel. El primer va ser descartat des del principi i, en el mercat d'hivern, va marxar al Santa Eulàlia. D'aquesta manera Àngel va ser l'escollit per defensar la porteria roig-i-negra en el principi de la campanya.

En la jornada dotze, quan el Reus s'havia de desplaçar al camp del Cornellà, el porter valencià no va poder jugar per unes molèsties al quàdriceps. Llavors va arribar l'oportunitat de Moragón, que no va encaixar cap gol (0-2) i, a partir d'aquell partit, es va consolidar com a porter titular, un rol que ja no ha deixat de tenir, excepte en l'última jornada, en què Calderé va alinear a Àngel.

«Estic molt satisfet i no m'ho esperava, perquè a davant tenia un porter tan bo i experimentat com Àngel. Quan ell es va lesionar i el mister em va donar la oportunitat era conscient que ho havia de fer molt bé», explica Moragón, que afegeix: «He treballat molt per millorar i, si no ho hagués fet segurament no hagués aprofitat l'oportunitat que vaig tenir.» D'altra banda el porter ha aconseguit la bona mitjana d'haver encaixat un gol per partit (27 dianes en 27 jornades). Ell, però, es desentén de penjar-se qualsevol medalla i afirma que «això és fruit del treball de tot l'equip» i es mostra exigent amb ell mateix, lamentant-se que aquesta dada era més bona abans d'encaixar força gols en els últims duels.

Un Reus convençut.

El porter manacorí també relata les sensacions que hi ha al vestidor amb vista al pròxim partit contra el Binissalem, en què el Reus ha de remuntar l'1-0 desfavorable guanyant amb un marge de dues dianes. «Estem tots molt motivats i tenim molta confiança per capgirar-ho», explica el jugador dels roig-i-negres, que creu que aquest «és un resultat que es pot remuntar». Una de les claus, segons Moragón, és estar molt concentrats, però sense capficar-se massa en el partit, «perquè això podria provocar ansietat i tenir-ne no és gens positiu».

LA FITXA

José Sánchez Moragón
Naixement: 06/10/1987 Manacor (Mallorca) Demarcació: Porter Equips anteriors: Manacor, Betis B, Vila-real B i el Morell.

Pep Guardiola confia que el Reus passarà

No només la plantilla del Reus està convençuda de les seves possibilitats, sinó que Josep Guardiola, hores abans de guanyar la lliga de campions, va transmetre a Calderé la confiança que tenia sobre el fet que els roig-i-negres superarien l'eliminatòria. El tècnic del Reus va explicar-ho: «Vaig enviar un missatge a Guardiola per desitjar-li sort, sense esperar cap resposta, ja que faltaven quatre hores per a la final. Cinc minuts desprès, però, en Pep me'l va contestar i em va dir que confiava que el Reus remuntaria l'eliminatòria contra els mallorquins. Això demostra el seu tarannà i que és una persona excepcional. Se l'ha de felicitar.» D'altra banda, el de Vila-rodona va confirmar la baixa d'Edu Vives i va explicar que serà complicat que Yangüela arribi a temps. Avui, la plantilla farà una sessió de bany i massatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.