Futbol català

La Unió evita la davallada en el temps de descompte

Futbol. El Figueres suma un punt en el temps afegit davant l'Avià gràcies a un gol de l'exjugador del Banyoles Sile, que havia rellevat Jairo (69')

FIGUERES1

AVIÀ1

Una acció de coratge del debutant Sile en el minut 91 de partit va evitar la que hauria estat la primera derrota del Figueres d'aquesta temporada.

Davant l'Avià, conjunt amb què ja van jugar la temporada passada a preferent, els homes d'Arnau Sala no trobaven com sobreposar-se al bon dibuix tàctic rival, que ofegava tot intent d'internada ofensiva local. En canvi el conjunt visitant va disposar de diferents accions de gol, alguna de molt clara, per avançar-se ràpidament. Finalment va arribar el 0-1, en una rematada de cap de Viladomat. Una sola ocasió local hauria pogut donar l'empat (minut 27), però el xut de Compte va sortir desviat. L'ensurt més gran, però, va arribar a la porteria de Ricard, ja que Noguera en el minut 35 va tenir el 0-2 molt a prop. La desesperació local va arribar a la banqueta. El tècnic Arnau Sala va ser expulsat amb vermella directa (minut 44) en protestar airosament una decisió arbitral.

En el segon temps la possessió va passar a peus del Figueres, tot i que de jugades de cert perill, ben poques. L'Avià, que ho va provar amb xuts des de lluny, va anar reculant per mantenir el resultat. L'entrada de Sile, per lesió de Jairo va ser determinant, ja que en només 20 minuts va fer estirar l'atac local, i va disposar de la darrera acció de perill que, sortosament, va acabar amb el definitiu empat a 1.

FIGUERES: RIcard López, Alforcea, Fageda (Toti, 46'), Murga, Cruz, Luque (Argi, 77'), Ferran Grau, Pol Compte, Feixas (Karam, 46'), Del Campo i Teixi (Jairo, 67' (Sile (69'). AVIÀ: Aleix, Ricard, Planas, Cortizo, Revila, Soler, Aleix González, Guijarro (Sellarès, 73'), Miguel (Raúl, 79'), Viladomat (Miki Noguera, 89') i Noguera (Adrià, 85'). GOLS: 0-1 (24') Viladomat. 1-1 (90') Sile. ÀRBITRE: MIguel Teruel. T.G.: Als locals Ferran Grau, Pol Compte i el preparador físic David Martí, i als visitants Aleix, Ricard, Cortizo, Guijarro, Noguera i Adrià. T.V.: Directa a l'entrenador local Arnau Sala. PÚBLIC: 350 espectadors.

Sile, tres gols en dos equips en una setmana

El tècnic figuerenc Arnau Sala va optar per revolucionar l'atac local amb la sortida de Sile en el minut 69 de partit, buscant la seva rapidesa i verticalitat ofensiva. Un canvi que representava el debut del jugador d'origen africà amb el primer equip, i que la setmana passada havia ofert un autèntic recital amb el Figueres B davant l'Esplais, anotant dos dels tres gols. Un detall que no va passar desapercebut a Sala i que li va permetre anar convocat ahir contra l'Avià. Una inoportuna lesió en el minut 69 de Jairo, que havia substituït Teixi tan sols dos minuts abans, li va permetre disputar els primers 20 minuts amb el primer equip. D'ell, a més va arribar el gol de l'empat en el descompte, en un xut ple de ràbia i de coratge.