Futbol català

Amb un plus d'il·lusió

Futbol. 2a divisió A. El Girona marxa a Alacant amb el jove Pere Pons en la convocatòria. Rubi espera que, amb tranquil·litat i confiança, l'equip sigui capaç de mantenir-se a la part alta

Pere Pons (Sant Martí Vell, 20/2/1993) és un dels jugadors que van acabar l'etapa de juvenil en el Girona i que s'entrenen regularment amb el primer equip. Poc podia imaginar que, en comptes de preparar-se per al debut amb el Girona B diumenge a Banyoles, agafaria a primera hora d'aquest matí l'autocar cap a Alacant. “No m'ho esperava pas”, reconeixia ahir al migdia el jove migcampista, inclòs en la convocatòria que Rubi va facilitar per a l'Hèrcules-Girona.

El tècnic va ser clar: “S'ha lesionat un mig, l'Eloi, i en portem un altre. A més, és de la casa, ha fet una pretemporada molt bona i ha demostrat que està creixent.” Pere Pons, que va jugar dos anys al Celrà abans d'integrar-se al Girona d'alevins i superar-hi totes les etapes, és un migcampista “més físic que tècnic”, segons diu ell mateix. Rubi ha preferit citar-lo a ell que a Kitoko, que té un perfil similar i acumula pocs entrenaments un cop superada una lesió. “Com més aviat noti en Pere que pot ser un més, millor. Sempre és més fàcil fer entrar els joves quan els resultats hi acompanyen.” El jugador de Sant Martí Vell va tenir un paper actiu durant la pretemporada i ara li ha arribat el premi. “Al principi notava molta diferència. Amb el to físic, m'he anat acostant al ritme dels companys, però encara hi ha diferència i moltes coses per aprendre”, explica el migcampista, carregat d'il·lusió i agraïment.

A més de Pere Pons, entren en la llista Luso i el porter Isaac Becerra. En canvi, Rubi prescindeix de Toni Moral i Kitoko –“estan bé, però entrar ara a la convocatòria no és fàcil”– i també de l'extrem Ariday Cabrera: “Ens ajudarà molt, però hem pensat que per a aquest partit podríem necessitar una altra cosa.”

El Girona visitarà demà un Hèrcules amb la necessitat imperiosa de fer els primers punts de la temporada. Res a veure amb la situació dels gironins, que han fet 7 dels primers 9 punts. De tota manera, a Rubi l'obsessiona transmetre als seus jugadors que el Girona s'ha de fer valer. “Estem intentant que no baixi la intensitat en els entrenaments, cosa que de moment no passa; el grup és sensacional i no m'ha donat cap motiu que em faci pensar que perquè guanya partits es relaxa.” Rubi, això sí, els proposa un repte: “És molt d'hora, però si ens volem mantenir un temps a dalt, ara vénen rivals com l'Hèrcules, Las Palmas i el Còrdova. És aquí on s'ha de veure si aquest coixí que hem fet ens serveix per aguantar, encara que sigui un temps. I això és millor fer-ho des de la tranquil·litat i la confiança que no pas des dels nervis.”

Porters
Dani Mallo i Isaac Becerra
Defenses
Jose, Luso, Migue, Chus Herrero, Richy i David Garcia
Migcampistes
Tébar, Garmendia, Juanlu, Jandro, Pere Pons, Jofre i Felipe
Davanters
Benja, Ion Vélez i Acuña
Lesionat:
Eloi Amagat
Descartats:
Kitoko, Toni Moral, Juncà i Ariday

ENCARA NO

Rubi deixa a Girona Kitoko i Toni Moral, ja recuperats, i també Ariday
Tenim tranquil·litat, confiança i motivació. És molt aviat, però s'ha de veure si el coixí que hem fet ens serveix per aguantar un temps a dalt
Pere Pons té una gran capacitat de treball i l'he vist molt bé. Està creixent. L'oportunitat, se l'ha guanyada ell
Joan F. Ferrer ‘Rubi'
ENTRENADOR DEL GIRONA
Estic il·lusionat, content i agraït. Amb el to físic m'he anat acostant als companys, però em queda molt per aprendre
Pere Pons
MIGCAMPISTA DEL GIRONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.