2a DIVISIÓ A. GIRONA

L'AFE, l'altre obstacle superat

El Girona ja va fer un dipòsit per cobrir les denúncies, per valor de 240.000 euros, tot i que la reclamació inicial eren 436.000 euros

Immersos en un tema tan feixuc i esgotador com era la conversió del club en societat anònima esportiva, qualsevol petit entrebanc es pot convertir en un mur infranquejable. I els 436.345,60 euros que l'AFE va reclamar fa dues setmanes al Girona a partir de les denúncies per impagament de quinze jugadors van ser un obstacle més en un mes de juliol gairebé esquizofrènic per la quantitat de despeses que es van acumular al club. El deute amb l'AFE també podia conduir el Girona a segona B. Aquesta amenaça, però, també ha quedat desactivada.

Disconforme amb la quantitat reclamada per l'AFE, el Girona va presentar al·legacions. «En aquells 436.000 euros s'hi havien inclòs denúncies de la prima d'ascens de la temporada 2007/08, quan en realitat no es poden reclamar deutes que no siguin d'aquesta última temporada», va explicar l'assessor jurídic del club, Joaquim Torrecillas. També hi ha hagut casos de jugadors com Felipe Sanchón (presentat ahir a Granada), que el 29 de juny va denunciar que li devien les nòmines de maig i juny, així com algunes primes per objectius, i que després d'haver-ho cobrat tot el 2 de juliol no va retirar la denúncia. «Ens hem vist obligats a demostrar que ja li havíem abonat els 60.000 euros que reclamava», hi va afegir Torrecillas.

Per al club, la sorpresa més agradable ha estat la del davanter brasiler Igor, que, a més de demanar disculpes pel baix rendiment quan va abandonar la disciplina del club, no va denunciar el contracte. «Ho cobrarà tot, com tots», afirma l'advocat.

240.000 euros.

La comissió mixta, integrada per tres representants de l'AFE i tres de la LFP, va fer saber ahir al Girona que estimava totes les al·legacions i que la quantitat que finalment ha de satisfer el club és de 240.000 euros. Aquest import li serà descomptat al Girona el 31 de juliol d'un dipòsit de 400.000 euros que va haver de fer fa uns mesos a instàncies de la Lliga de Futbol Professional com a aval per no ser SAE.

Pel que fa a la prima de l'ascens –són uns 8.500 euros per cap–, Joaquim Torrecillas va explicar que la via per cobrar-la són les oficines del club. «Hi ha gent que s'ha estimat més denunciar directament a l'AFE que venir a parlar amb nosaltres», va apuntar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.