2a DIVISIÓ A. GIRONA

El Girona ja és SAE i continuarà a 2a A

Va arribar ahir al capital social mínim exigit i la conversió en SAE és un fet

La junta d'accionistes s'ha de fer en un termini màxim de cinc mesos

S'han subscrit 6.460 accions, que equivalen a 3.230.000 euros

Ni l'Ajuntament ni la Diputació de Girona han col·laborat en el procés

La directiva es mantindrà fins que es nomeni el nou consell d'administració

Josep Sierra
VICEPRESIDENT DEL GIRONA
«La implicació de tots els gironins que han adquirit accions ha estat fonamental. N'estem molt agraïts. Hi ha gent que ha fet un esforç impressionant per contribuir al fet que el Girona continuï a segona A»
«La fita de convertir-nos en societat anònima esportiva és comparable als millors moments que ha viscut el Girona en qualsevol de les seves etapes»
«La resposta dels socis i no-socis aquests tres últims dies ha estat clau. L'afició ha volgut que el Girona continuï en l'elit i gràcies a les cues d'aquests dies per comprar accions hem aconseguit l'objectiu»
20
ACCIONS
de més ha venut el club, que són els 10.000 euros de marge respecte al capital mínim.

Respectant escrupolosament els terminis, a còpia de tones d'esforç i suor, amb una implicació majúscula dels aficionats en el tram final i sense ni un trist cop de mà de les institucions, el Girona va anunciar ahir a la tarda que havia assolit l'objectiu de transformar-se en societat anònima esportiva (SAE), requisit imprescindible per continuar en la Lliga de Futbol Professional i la clau de la supervivència.

El club, que a partir d'ara afegirà les sigles SAD al nom de Girona FC, va superar de 10.000 euros el capital mínim que fa uns mesos li va exigir el Consell Superior d'Esports (CSD), que era de 3.230.000 euros. La xifra equival a 6.460 accions venudes, de les quals més de 1.000 s'han subscrit els tres últims dies, després que la directiva llancés gairebé a la desesperada una oferta irrebutjable: el posseïdor d'una acció tenia dret a un carnet de tribuna o a cinc de general.

Tràmits de formalització.

La junta directiva en ple signarà avui davant notari l'escriptura de la nova societat. Demà divendres, el club entregarà tota la documentació al CSD i a la LFP. Puntuals com un rellotge. «Ens van dir que si ho podíem tenir tot quadrat el 31 de juliol, que no esperéssim a presentar-ho el 4 o el 5 d'agost si no volíem acabar litigant, i qui sap si perdent, amb clubs que estan disposats a impugnar», va apuntar el vicepresident econòmic del Girona, Josep Sierra.

A partir de demà hi haurà un màxim de cinc mesos per convocar la primera junta general d'accionistes del Girona FC SAD, de la qual haurà de sortir el nou consell d'administració. Mentrestant, el club continuarà regit per l'actual junta directiva, malgrat que el mandat de Josep Gusó s'acabava a final de temporada. Per llei, però, des que s'obre un procés com aquest, la junta és l'encarregada de vetllar per la transformació fins que es consumi.

El pes de la SAE.

La directiva es va posar des del primer moment al capdavant d'una conversió que ha acabat requerint una dedicació exclusiva i un esforç suprem. Després de les dues primeres fases, faltava per completar un 91% del capital social. La primera fase es va saldar amb 459 socis que van comprar una acció i en la segona, el club només hi va poder afegir 105 accions. En el balanç que el club va fer el 4 de juny, just després de la segona fase, va revelar que tenia aparaulats amb diversos empresaris –el principal pal de paller de la SAE– acords per valor d'1.900.000 euros.

El Girona ha aconseguit cobrir el capital sense el suport institucional, un fet gens habitual en el panorama estatal. Tant l'Ajuntament com la Diputació es van mostrar reticents des del primer moment a involucrar-se en l'accionariat d'un club privat. Ahir, abans que el club comuniqués que ja havia reunit els diners, el vicepresident de la Diputació, Narcís Casassa, va reiterar que «de moment» no hi havia intenció de col·laborar. I un cop ja se sabia que el procés havia culminat, el regidor d'Esports, Josep Maria Jofre, va revelar que l'Ajuntament estava «mig a punt per si calia donar una última empenta».

EL PROCÉS DE CONVERSIÓ

L'ESCRIPTURA:
El Girona portarà a escripturar la nova societat anònima esportiva avui mateix.
CAP A MADRID:
Demà, un cop el notari entregui l'escriptura, el club anirà a Madrid a presentar-la al Consell Superior d'Esports (CSD) i en la Lliga de Futbol Professional (LFP).
L'ANÀLISI DEL CSD:
El CSD té dos mesos (de termini màxim) per tramitar i validar l'escriptura.
AL REGISTRE:
Un cop el CSD entregui l'escriptura, s'ha d'anar a inscriure al registre mercantil, que també té dos mesos de marge.
LA JUNTA GENERAL:
Un cop registrada, el club té un mes de marge per convocar la junta general d'accionistes, de la qual sortirà el consell d'administració. El club té un termini màxim de cinc mesos per convocar la junta general.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.