BÀSQUET / LA COPA

Aíto, un clàssic absent

Una copa sense l'Unicaja i sense Aíto. A Màlaga, per primer cop en sis anys, hauran de veure una de les cites imprescindibles del curs per la televisió. Els pecats de sortida (l'Unicaja va encetar el curs amb un inesperat 0-5) van ser una llosa que va acabar pesant molt en un equip que, durant tot el curs, no ha acabat mai de rutllar. Adéus il·lustres (Cabezas, Ndong i Haislip), fitxatges frustrats (Dean), recanvis a mig curs (Jeter, Shammond Williams, Dixon –ara apartat–, Dowdell) i les lesions, han estat a l'ordre del dia al Martín Carpena. I els d'Aíto, tot i anar recuperant-se en l'ACB (ara són setens amb 11-11) no van ser a temps de rectificar. I això que aquest any, el bitllet no va ser excessivament car –l'Estudiantes el va assolir amb només vuit victòries.

A Bilbao, doncs, no hi haurà l'actual subcampió del torneig (l'any passat a Madrid l'Unicaja va caure en la final contra l'aleshores Tau per 100-98) ni tampoc amb un dels tècnics més llorejats, amb cinc copes en el seu palmarès (quatre amb el Barça i una amb la Penya). Un Aíto que amb l'actual sistema de competició mai no havia deixat el seu equip fora de la copa. I un Unicaja que, des del 2004, tampoc no havia faltat mai entre els vuit participants, i va ser campió el 2005 a Saragossa (80-76 contra el Madrid en la final).


Aíto, per primer cop, no ha classificat el seu equip per a la copa; l'Unicaja no hi faltava des del 2004



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.