ATLETISME

CAMPIONAT DE CATALUNYA ABSOLUT EN PISTA COBERTA

Nous valors i vells pavellons en el campionat de Catalunya en pista coberta

Viles (60), Orozco (400) i Vélez (perxa) són alguns dels protagonistes de la competició

Amb la pista de Sabadell en la fase final, ha de ser l'última gran cita al Palau de Vilafranca

Amb les obres del nou pavelló cobert de Sabadell en la fase final, el Palau Firal del Vi de Vilafranca del Penedès està vivint els seus últims dies com a escenari de les principals cites hivernals del calendari català. Demà serà el torn del 34è campionat de Catalunya absolut, el 15è que es disputa en aquesta instal·lació, amb la presència d'uns 250 atletes que competiran en doble sessió de matí i tarda.

En contrast amb un pavelló vetust, part del protagonisme del campionat serà per a alguns dels nous valors de l'atletisme català. És el cas del jove velocista Eduard Viles (FC Barcelona), que aquest curs ja ha igualat fins a tres vegades el rècord de Catalunya júnior en 60 m (6.75). L'atleta igualadí, però, competirà abans en el campionat català de la seva categoria, avui mateix a Vilafranca. En els 400 m s'espera un interessant duel entre els blaugrana Marc Orozco, que acaba d'obtenir el títol estatal promesa, i el seu company Pau Fradera. També competeixen després d'haver triomfat a Sevilla en el campionat promesa Sergio Ruiz (60 m), Edgar Pérez (200 m) i Cristina Ferrándiz (200m), Albert Vélez (perxa), Tania Orlowsky (alçada) i Esther Guerrero (800 m).

No s'ha d'oblidar, però, la participació d'atletes consagrats i en especial de la veterana Irache Quintanal, la més guardonada de la història del campionat. La llançadora reusenca aspira al seu 14è títol de pes, aquest cop amb els colors del València TiM. També s'ha de tenir en compte la sabadellenca Anna Pinero, que a València va elevar el seu rècord català de perxa fins a 4,15 m. Sílvia Riba (60 m), Eva Martín (200 m), Pere Joseph (triple) i els especialistes en combinades Agustí Félix i Cristina Bárcena són uns altres dels noms destacats de la cita.

Quiñónez i Quesada prioritzen l'europeu

Jackson Quiñónez i Miquel Quesada van ser les dues grans atraccions de l'última edició del campionat català. La presència de l'especialista en tanques va ser més aviat anecdòtica, perquè va recordar vells temps amb el concurs i la victòria en el salt d'alçada. El migfondista, en canvi, va competir a Vilafranca a la recerca d'un gran registre en 800 m que li permetés afrontar amb garanties les principals cites en pista coberta. Demà, però, no hi competirà cap dels dos. L'europeu de Barcelona, a l'estiu, pesa molt i és la prioritat al davant de qualsevol altra cita. Quesada, que acaba de fer una estada en altitud a Mèxic, ni tan sols s'ha deixat veure en pista coberta. Quiñónez ha tingut un parell d'aparicions, però ha quedat molt lluny de les seves millors marques. «Hem apostat fort per l'europeu. Estem fent molta càrrega, treballant molt la tècnica i amb moltes repeticions. Això també provoca que pugin aparèixer petites molèsties», va explicar ahir l'atleta d'origen equatorià. Quiñónez serà demà a Vilafranca com a espectador i el cap de setmana competirà en l'estatal de València, però més que res per veure la seva evolució en les cinc primeres tanques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.