ATLETISME

Rosa Morató aspira al cinquè títol estatal de cros

Castillejo i Lamdassen pretenen trencar a Galícia la supremacia de Bezabeh

La millor fondista catalana del segle XXI, Rosa Morató, té al davant seu un altre desafiament: convertir-se per cinquè cop en campiona d'Espanya absoluta de cros i acostar-se encara més al rècord de set títols de Carme Valero. L'actual subcampiona europea de l'especialitat lidera un equip català que viatja a la Corunya amb la intenció d'allargar la seva hegemonia en aquest campionat, tant en la categoria femenina com en la masculina. Per a Morató la prova també serà un test decisiu amb vista al campionat del món de cros, que es farà a Polònia a final de mes i que tancarà una nova gran temporada de l'atleta de Navarcles.

En l'equip masculí, els dos homes forts seran Carles Castillejo i Ayad Lamdassen, segon i tercer el curs passat. L'equip el completen altres internacionals com ara Reyes Estévez, Ángel Mullera i José Ríos. Amb aquest petit arsenal, les aspiracions en la classificació per equips són màximes. El màxim favorit per guanyar el campionat és Alemayehu Bezabeh, l'únic capaç d'evitar un triomf individual català. El circuit pot ser decisiu en el desenllaç del campionat si plou i s'endureix.

Marxa a Eivissa.

També diumenge, a Santa Eulària des Riu (a Eivissa) es fa el campionat d'Espanya de marxa. Maria Vasco és la principal favorita en la cursa femenina, en què encara no hi serà la seva principal rival, Beatriz Pascual, que s'està recuperant d'una lesió.

LA SELECCIÓ

Equip masculí
Mohamed Ben Hmbarka
Blanc i Blau
Carles Castillejo
Strands.com
Jordi Comas
FC Barcelona
Reyes Estévez
FC Barcelona
Ayad Lamdassen
Bikila
Khalid Merroune
L'Hospitalet
Àngel Mullera
Lloret la Selva
José Ríos
Manresa
Marcos Sanza
CAV Andorra
Equip femení
Gema Barrachina
València
Jacqueline Martín
FC Barcelona
Rosa Morató
València
Míriam Ortiz
ISS - l'Hospitalet
Judit Pla
FC Barcelona
Lídia Rodríguez
ISS - l'Hospitalet

Blanco, ara sí, ara no

El diagnòstic fet el dia 22 va ser un «trencament de la unió del terços proximals i mitjà del múscul soli dret, amb trencament de set centímetres de llargària craniocaudal». Això, segons explicava la nota d'ahir, havia de fer imprescindibles set setmanes de repòs. L'atleta lloretenc, però, només ha hagut de passar deu dies dels «30 previstos», com diu més avall de la nota, sense córrer. L'atleta es va sotmetre a un tractament exclusivament de «EAC (equilibri harmònic conscient) i ara ja fa tres dies que corre sense cap tipus de molèsties». Blanco té previst fer un entrenament «més exigent» al CAR de Sant Cugat avui al matí per veure si és possible que pugui córrer en el campionat d'Espanya de cros demà a la Corunya. Per fer-ho, és clar, necessitaria una invitació de la federació espanyola d'atletisme. «L'EAC és una tècnica que no havia provat mai i és clar que és miraculosa. Els metges s'han estranyat molt de la meva recuperació i, al final, em van deixar córrer dimecres passat i noto zero molèsties», assegura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.