TENNIS

MASTERS 1000 DE MADRID

Nadal segella la triple corona abans de París

Supera Federer a Madrid (6-4 i 7-6), i obté el tercer masters 1000 abans de Roland Garros

El manacorí, pletòric, va saber contrarestar el poderós servei del tennista helvètic

Rafa Nadal
GUANYADOR
«Estic vivint una temporada somiada amb els tres títols Masters 1000, sobretot aquest de Madrid, que resulta molt difícil per a mi»
Roger Federer
FINALISTA
«Encara no havia guanyat ningú en aquesta pista, però en Nadal està fent una temporada de terra increïble»

Rafa Nadal es presentarà la setmana vinent al torneig de Roland Garros amb uns números que espanten. La victòria a Madrid segella l'anomenada triple corona dels Masters 1000 en terra batuda, un cop haver guanyat els de Montecarlo i Roma, i només quedarà el Gran Slam parisenc perquè recuperi definitivament el ceptre com a rei de l'argila. El triomf a la capital espanyola suposa el divuitè Masters 1000 en la carrera de Nadal, que el catapulten al primer lloc de la història a davant del retirat André Agassi, amb 17, i Roger Federer, que en té 16.

A part de les estadístiques, els paladars del tennis més exquisit van recuperar ahir, un any després en la final de Madrid, el duel entre les dues raquetes de referència en el circuit, Federer i Nadal. El manacorí, que el curs passat havia jugat amb els genolls molt castigats, va aparèixer ahir a la Caja Mágica pletòric de forma i va fer el primer cop trencant el servei del seu rival tot just en el tercer joc. Federer va respondre immediatament. El mallorquí adequava el seu revés creuat a les envestides de l'helvètic i aprofitava qualsevol fissura amb el servei per forçar l'errada del rival. Ho va tornar a aconseguir en el setè joc per encarrilar el primer parcial en 56 minuts. Els trencaments es van intercalar en el segon set i semblava que Nadal, molt sòlid des del fons de la pista, s'escapava per 4-2. Federer va reaccionar (4-4). No hi havia treva, amb tots dos tennistes jugant a un gran nivell. El desempat va resoldre el duel en poc més de dues hores de joc i amb una errada final de Federer, que no va empalar una pilota després d'un bot defectuós.

Rezai sorprèn una Venus esgotada

La francesa d'origen iranià Aravane Rezai va assolir el millor èxit de la seva carrera en guanyar en la final del Masters 1000 de Madrid la nord-americana Venus Williams (6-2 i 7-5). La gran de les Williams, que avui apareixerà com a segona tennista en el rànquing mundial, va pagar car el cansament després que dissabte va haver de jugar fins a última hora de la nit la final de dobles. Aquí sí, en companyia de la seva germana Serena, es va emportar el màxim guardó en superar l'argentina Gisela Dulko i la italiana Flavia Pennetta, per 6-2 i 7-5. En la final de dobles masculins, una altra nissaga de germans reeixida, Mike i Bob Bryan, es van imposar a Daniel Nestor i Nenad Zimonjic (6-3 i 6-4). Els bessons californians van obtenir el 61è títol i van igualar el màxim registre de l'era Open, que compartiran amb els australians Todd Woodbridge i Mark Woodforde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.