TENNIS

ROLAND GARROS

Nadal entra en joc en el Roland Garros

L'illenc no va haver de recórrer a la seva millor versió per resoldre el tràmit contra el júnior Mina

Pere Riba debuta amb èxit i se les heurà amb Juan Carlos Ferrero després de derrotar Marc Gicquel

Rafa Nadal va resoldre amb solvència el debut en el Roland Garros en un duel més complicat del que indica el marcador final, un triple 6-2. L'estrena contra una de les noves perles de l'escola francesa, el júnior de 18 anys Gianni Mina, era una arma de doble tall. El manacorí va estar lluny del seu millor nivell, però ni el dia, amb núvols amenaçant tempesta i un vent molt molest, ni el rival, eren idonis per al lluïment. En tot cas, Nadal va resoldre el tràmit i ja és a punt per tornar a assaltar el tron de París amb la millor targeta de presentació possible, els títols en els Masters 1000 de Montecarlo, Roma i Madrid. El seu pròxim escull serà l'argentí Horacio Zeballos.

La magnitud de l'escenari i del rival no van tenallar el joc de Mina, un clònic de Gael Monfils, 653è en el rànquing mundial i que el curs passat va arribar a la final del quadre júnior. Amb un excel·lent revés a dues mans i una gran velocitat de cames, el tennista de Guadalupe es va deixar la pell a la pista i la intensitat del duel va fer que en el tercer set necessités els serveis del massatgista. La falta d'experiència va impedir que aprofités ni una de les nou pilotes de trencament de què va disposar. Nadal, en canvi, va guanyar el servei del seu rival sis vegades, per segellar el partit en 2h23.

Nadal havia preparat el debut amb una sessió d'entrenament amb el barceloní Pere Riba d'espàrring. Una sessió intensa que va ajudar el manacorí i que de ben segur també va servir al català, que ahir s'estrenava en el quadre principal d'un Gran Slam. Riba va superar el francès Marc Gicquel en tres sets (6-3, 6-2 i 7-6) i es va convertir en el tercer català que accedeix a la segona eliminatòria, després d'Albert Montañés i Marcel Granollers. Molt sòlid amb el servei, el barceloní va resoldre els dos primers parcials en menys d'una hora. El tercer va ser molt més igualat, amb trencaments per totes dues bandes, i es va haver de jugar el desempat, en què Riba no va fallar. «He comès poques errades i m'he sentit molt còmode a la pista», va comentar. Cada cop més consolidat entre els cent primers, el barceloní es pot començar a plantejar reptes més ambiciosos. Amb tot, en la pròxima eliminatòria se les heurà amb un exguanyador del Roland Garros, el valencià Juan Carlos Ferrero, que ahir no va tenir problemes per vèncer l'uruguaià Pablo Cuevas. «Ell serà el favorit, però m'he adonat que puc donar un ensurt a qualsevol. M'he entrenat amb Nadal i estic agafant el ritme de bola d'aquests jugadors», va advertir.

Roddick, patint.

El partit més llarg de la jornada va ser el que va jugar el nord-americà Andy Roddick (6) contra el finès Jarkko Nieminen, amb cinc sets i 3h19 de joc. Altres favorits, en canvi, com l'alacantí David Ferrer i el madrileny Fernando Verdasco, van sentenciar els seus respectius compromisos per la via ràpida.

ELS RESULTATS

Quadre masculí
Nadal (2) venç Mina
6-2 6-2 6-2
Roddick (6)-Nieminen.
6-2 4-6 4-6 7-6 6-3
Verdasco (7) a Kunitsin
6-4 6-2 6-2
Ferrer (9) a Guez
6-1 6-3 6-1
Ferrero (16) a Cuevas
6-4 6-3 6-1
Querrey a Ginepri (18)
4-6 7-6 6-4 6-2
Melzer (22) a Sela
7-5 6-2 6-4
Zemja a Mónaco (26)
7-6 3-6 7-5 6-3
Hewitt (28) a Chardy
7-5 6-0 6-4
Kohlschreiber (30) a Beck
7-6 6-1 6-1
Riba a Gicquel
6-3 6-2 7-6
Seppi a Ventura
7-5 6-4 7-5
Quadre femení
Date a Safina (9)
3-6 6-4 7-5
Xaràpova (12) a Pervak
6-3 6-2
Bartoli (13) a Camerin
6-2 6-3
Peer (18) a Llagostera
6-1 6-4
Zvonareva (21) a Brianti
6-3 6-1
Henin (22) a Pirinkova
6-4 6-3
Hantuchova (23) a Tanasugarn
6-1 6-1
Pavliutxenkova (29) a Cornet
6-4 6-2
Govortsova a Suárez
7-6 6-1
Ordre de joc.
Philippe Chatrier (11 h)
A. Parra - V. Williams (2)
R. Federer (1) - A. Falla (COL)
P. Fognini (ITA) - G. Monfils (13)
Pista S. Lenglen (a partir 11 hores)
T. Dent (EUA) - R. Soderling (5)
J. Ouanna (FRA) - J.W. Tsonga (8)
T. Garbin (ITA) - C. Wozniacki (3)
I també juguen:
S. Kuznetsova (6) - A. Petkovic (GER)
A. Murray (4) - J.I. Chela
M. Granollers - M. Baghdatis (25)
A. Montañés (29) - T. Kamke (GER)

Safina, eliminada per Date, que té quasi 40 anys

És evident que Dinara Safina, amb la seva millor versió i en la pitjor, té els mateixos gens que el seu germà, ja retirat, Marat Safin. Ahir, l'exnúmero u va perdre en el seu debut contra la japonesa Kimiko Date, la tennista més gran del circuit –al setembre farà 40 anys– i que va jugar visiblement lesionada a la cama dreta. «Però com puc perdre! Què faig! Quina merda!» Van ser alguns dels improperis que va deixar anar la tennista russa, finalista en les dues últimes edicions i que va desaprofitar un avantatge de 1-4 en el tercer set, i va acabar perdent per 3-6, 6-4 i 7-5. L'altra gran protagonista del dia va ser la belga Justine Henin, que després de tres anys tornava a l'escenari dels seus millors èxits, amb les victòries del 2003, el 2005 i el 2007. Henin no va fallar contra Pironkova. La mallorquina Núria Llagostera, provinent de la fase prèvia, va pagar el seu mal inici contra la israeliana Shahar Peer i ja sempre va anar a remolc de la seva rival (6-1 i 6-4). La canària Carla Suárez, que no va decidir la seva participació fins dilluns mateix per culpa d'una lesió en un turmell, va evidenciar que li faltava ritme de competició i es va enfonsar després de cedir el primer parcial en el desempat, contra la bielorussa Olga Govortsova (7-6 i 6-1).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.