Més esport

SURF DE VELA

GP CATALUNYA COSTA BRAVA

Els líders, a reafirmar-se

Els primers del rànquing mundial disputaran la prova de la copa del món del golf de Roses

Es va presentar ahir i es farà del 8 al 13 d'aquest mes davant la platja de Sant Pere Pescador

En la dotzena edició del GP Catalunya Costa Brava de surf de vela hi haurà els millors regatistes actuals de la PWA (l'Associació Professional de Surf de Vela). Aquesta prova torna a ser puntuable per a la copa del món en la modalitat d'eslàlom –és la segona de la temporada–, i servirà als líders del rànquing mundial per reafirmar les seves posicions, i als seus perseguidors per intentar escurçar diferències. Ahir es va presentar a la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona aquesta edició que es farà del 8 al 13 d'aquest mes de juny a les aigües del golf de Roses, en concret, a les instal·lacions del càmping La Ballena Alegre a la platja de Sant Pere Pescador.

El director de la prova Panxo Pi-Suñer va destacar que, una temporada més, l'organització de la copa del món de surf de vela ha apostat pel litoral gironí «per a ser seu d'una de les seves proves, on els 16 millors regatistes de surf de vela del rànquing de la PWA i les millors regatistes femenines del món competiran en la prova reina, l'especialitat d'eslàlom».

En aquesta 12a edició hi haurà 64 inscrits en la prova masculina d'eslàlom procedents de 23 països diferents, i 20 participants en la prova femenina, d'11 països. Entre els inscrits destaca la presència de l'actual campió del món, el francès Antoine Albeau, que ja va assolir la victòria en l'edició de l'any passat del GP Catalunya Costa Brava. Els seus principals rivals seran el suís Bjorn Dunkerberg i el caribeny de les illes Verges Finlan Maynard. En la categoria femenina, la lluita per la primera posició estarà entre la suïssa Karin Jaggi, la francoarmènia Sarah Herbert i la francesa Valerie Ghibaudo que va assolir el triomf la temporada passada. Antoine Albeau i Karin Jaggi encapçalen el rànquing mundial després d'haver guanyar en la primera prova del circuit que es va fer a meitat de maig a la localitat coreana d'Ulsan.

Girona, zona de referència.

El delegat d'Esports de la Generalitat, Josep Saguer, va destacar en la presentació el gran valor que té el fet que una prova d'aquest prestigi compti amb Catalunya i la Costa Brava per al seu desenvolupament. Saguer també va recordar que Girona és tota una referència en l'organització d'esdeveniments esportius de primer nivell i de repercussió internacional. El president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, Enric Vilert, va recordar la importància que té per al dinamisme turístic de la zona les activitats esportives: «Es converteixen en un punt d'atracció per els seguidors i aficionats d'aquestes modalitats esportives, que les prioritzen, després, com a punts de recerca turística.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.