Més esport

TENNIS

ROLAND GARROS

A un pas de tornar dalt de tot

Nadal es jugarà el cinquè títol de Roland Garros i el número u mundial contra Soderling

El mallorquí va vèncer Melzer 6-2, 6-3 i 7-6 i no ha perdut cap set en tot el torneig

Robert Soderling
«Tomas ha jugat molt bé i m'ha estat molt difícil trobar el meu joc. M'ha posat molta tensió des del fons de la pista i he hagut de treballar molt»
«Sé que puc guanyar Nadal, ja ho he demostrat abans. Espero no estar tan nerviós com l'any passat»
Rafa Nadal
«El partit ha estat dur perquè la calor ha arribat de sobte. A més, la bola corria molt més»
«Melzer ha fet un gran torneig. Quan arribes a semifinals ja saps que et trobaràs un bon rival»
«Espero que la final sigui un partit bonic»

Rafa Nadal podria recuperar demà el ceptre de Roland Garros que va perdre l'any passat i es podria tornar a situar en el número u del rànquing mundial, en detriment de Roger Federer, després de vèncer en les semifinals l'austríac Jurgen Melzer (6-2, 6-3 i 7-6). El mallorquí, però, haurà de superar un últim escull difícil. I és que el seu pròxim rival, el suec Robin Soderling, és el finalista de les dues últimes edicions i ja sap què és eliminar Nadal en el torneig parisenc. A més, el balanç entre els dos jugadors és força ajustat, amb tres victòries per al mallorquí i dues per al suec.

Nadal va superar el partit d'ahir contra el seu rival austríac sense gaires complicacions, i encara no ha perdut cap set en tot el torneig. Els dos primers sets els va resoldre amb facilitat i Melzer només va oposar resistència en el tercer. L'austríac va recuperar el seu servei quan el marcador era favorable a Nadal (5-3) i va forçar el joc de desempat, en el qual el manacorí va desaprofitar dues pilotes de partit abans de segellar l'accés a la seva cinquena final de Roland Garros.

Soderling, en cinc sets.

Robert Soderling jugarà la seva segona final de Roland Garros consecutiva gràcies a la victòria en cinc sets contra Tomas Berdych (6-3, 3-6, 5-7, 6-3 i 6-3). L'any passat va perdre el títol contra Roger Federer, però aquest any es va prendre la revenja contra el suís en els quarts de final. Soderling s'ha convertit en tot un especialista en eliminar campions, ja que també va fer fora el seu rival de demà quan defensava el títol del 2009. El suec intentarà convertir-se en el primer vencedor de Roland Garros del seu país des de la victòria que hi va aconseguir Mats Wilander el 1988. D'aleshores ençà hi han jugat finals sense èxit Stefan Edberg (1989), Magnus Norman (2000) i el mateix Soderling (2009).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.