JOCS DEL MEDITERRANI

Comença la veritable cursa

El COE oficialitza l'elecció de Tarragona com a candidata estatal

Lluitarà fins al 2011 en l'àmbit internacional per obtenir els Jocs del 2017

Parteix amb un probable desavantatge: tres Jocs seguits a la ribera nord

Josep Fèlix Ballesteros
ALCALDE DE TARRAGONA
«Ha estat una gran satisfacció que Tarragona hagi estat elegida per aclamació. Estem molt satisfets, perquè avui conclou un procés de més d'un any i mig de feina intensa. El projecte de Tarragona uneix l'excel·lent organització i èxit esportiu d'Almeria amb la màgia de Barcelona 92, que complirà el seu 25è aniversari el 2017. No podríem fer un millor homenatge a aquests referents que organitzant uns Jocs magnífics»

El guió ja estava escrit i era d'abast públic des de fa un parell de setmanes, però el protocol feia imprescindible l'acte d'ahir, en el qual l'assemblea general del Comitè Olímpic Espanyol es va fer seva oficialment la candidatura de Tarragona per organitzar els Jocs del Mediterrani del 2017. Tots els contactes d'àmbit català i estatal establerts durant els dos últims anys van quedar ahir materialitzats amb l'exposició del projecte per part de l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros i la posterior proclamació en una assemblea presidida per la plana major dels estaments olímpics espanyols: Pilar de Borbón, membre d'honor del Comitè Olímpic Internacional, el secretari d'estat d'Esports, Jaime Lissavetzky i el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, que va ser reelegit fins al 2013 durant l'assemblea.

Cartagena, descartada per demèrits propis a causa d'una gestió lamentable, va ser l'única ciutat que va gosar fer ombra a Tarragona, però ni tan sols va arribar a la línia de sortida, perquè va fer tard i va pagar cara la seva falta de puntualitat. La resta que s'ho plantejava van retirar-se abans d'hora per la solvència tarragonina.

Ara comença la veritable cursa i els entrebancs seran més alts, perquè Tarragona, a pesar de tenir una projecte ben bastit i pensat, tindrà rivals més qualificats. A banda de la llosa que suposa el fet que fa ben poc, el 2005 a Almeria, l'Estat espanyol organitzés la cita, la gran amenaça ve del sud. Des de Tunis 2001, cap país de la ribera sud del Mediterrani no organitza els Jocs. Almeria 2005, Pescara 2009 i Vólos-Làrissa 2013 simbolitzen la victòria del nord i això no beneficia de cap manera Tarragona, que tindrà com a rivals probables Trípoli (Líbia), Mersin (Turquia) i Rijeka (Croàcia) si no es desanima en l'últim tram després d'haver tingut diverses patacades. Marsella, Aiacciu i Bastia (França) sonaven com a possibles candidates, però el govern francès té altres prioritats, com els Jocs Olímpics d'hivern del 2018. Les derrotades en l'última elecció i en la qual Vólos i Làrissa van ser proclamades seus, van ser Mersin, amb només 13 vots, i Rijeka, que en va obtenir 24. La candidatura grega en va aconseguir 31.

CALENDARI

2009
Presentació a Pescara.
2010
Presentació del COE davant del Comitè Internacional dels Jocs del Mediterrani (CIJM) Visita a Tarragona d'una comissió del CIJM.
2011
Informe final d'avaluació de la candidatura per part del CIM. Elecció de la seu per part del CIJM durant el juliol.

El president del CIJM prefereix el sud

El president del CIJM, Ammar Addadi, advoca per una candidatura d'una ciutat de la ribera sud del Mediterrani per recuperar l'alternança que s'havia complert fins a Tunis 2001, amb sets Jocs realitzats a cada ribera. «Caldria canviar la reglamentació per donar prioritat a la ribera sud. Hem de promoure candidatures del sud, perquè la regla de l'alternança s'ha trencat», va dir Addadi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Concert del Barça al Bernabéu

Barcelona
 

Totalment inesperat

VITÒRIA
 
 

Trepitjant merda

Las Palmas
 

En Pere i el llop

Girona
 

El Barça vol trencar la imbatibilitat del líder Unicaja

BARCELONA
 

L’1x1 del Barça al Bernabéu

 
El protagonista
Robert Lewandowski

Punxó al Bernabéu

barcelona