Més esport

OPINIÓ

Olotins olímpics, tot un exemple

Des de fa un temps, a Olot ens estem malacostumant. Alguns dels nostres joves aconsegueixen reconeixements importants, dels quals la ciutat se sent molt orgullosa. Des de bones qualificacions a les notes escolars i a les PAAU, fins a triomfs esportius d'abast mundial.

Les patinadores de Club de Patinatge Artístic Olot (CPAO) ens han portat títols europeus i mundials repetides vegades. La Unió Esportiva Olot, des de fa temporades, ha agafat el camí de l'èxit no tant sols pels resultats del seu primer equip, sinó per la competitivitat i l'esportivitat que llueixen i pels valors que integra el seu futbol base.

Ara, ha estat l'olotina Jennifer Pareja –fa pocs mesos reconeguda com a Garrotxina de l'Any– la que ha aconseguit, com a capitana de la selecció espanyola de waterpolo, la medalla de plata dels Jocs Olímpics de Londres. I un altre olotí, Blai Mallarach, s'ha classificat sisè amb l'equip de waterpolo, que va estar a punt de lluitar per la medalla. Només el fet d'arribar a disputar uns Jocs Olímpics ja té un mèrit considerable, i mereix un gran reconeixement. I posa en relleu determinats valors que no ens són sobrers. El sacrifici personal –la dedicació d'hores i hores a l'entrenament–; el compromís –amb un objectiu fixat que exigeix el màxim d'un mateix–; la voluntat de superació, i el sentiment d'equip són actituds que, sobradament, han demostrat aquests dos esportistes olotins, competint en la mateixa disciplina. Per això els ha arribat l'èxit.

Però seria injust no atribuir part d'aquest èxit, també, a un dels clubs que més satisfaccions ha donat a la ciutat al llarg de la seva història: el Club Natació Olot, bressol de molts dels nostres millors esportistes. Tant la Jennifer com en Blai hi van començar a destacar quan eren nens. Segur que calen unes condicions físiques i un caràcter especial per triomfar en uns Jocs, però també fan falta els valors que he esmentat abans, inculcats per les seves respectives famílies i el seu club de tota la vida.

Com a alcalde d'Olot, sento avui un orgull molt especial. Felicitats, doncs, a la Jennifer i en Blai. També als seus pares i familiars, el Club Natació Olot i tota la família esportiva de la Garrotxa. El seu exemple d'esforç, sacrifici i dedicació són el millor mirall per a tota la nostra societat, que n'ha d'estar també agraïda.

Enhorabona, campions!

(*) Alcalde d'Olot



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.