preguntes

JORDI BASTÉ

Irresponsables i responsables

1.

DESPRÉS
de tenir una estranya sensació que el Barça de bàsquet no va tenir mai el partit controlat ahir contra els CSKA de Moscou, no teniu la percepció que l'equip de Xavi Pascual s'ha alliberat de la pressió de saber-se favorit? Per què és de justícia que, sis anys després de la final guanyada de Barcelona i catorze després de la robada a París, és un bon any per aixecar la copa per segon cop en la història i venjar aquell equip de l'any 1996?

2.

QUANTES
cerveses es va beure ahir a la nit en un pub de Barcelona José Antonio Montero, primer interessat en la victòria del Barça a París i que serà un fan més de l'equip de Xavi Pascual diumenge? Sabíeu que dels nervis del final del partit l'exbase del Barça no va voler veure els últims minuts del matx?

3.

ÉS NORMAL
la desmesura, irresponsabilitat i farsa de la qual són còmplices molts programes de televisions espanyoles (i no només del cor) d'una fotografia on es veu Gerard Piqué amb Zlatan Ibrahimovic on el defensa sembla acaronar el davanter i que l'han elevat a la categoria de relació íntima d'una manera barroera sense quantificar la magnitud immoral de la desmesura?

4.

SABÍEU
que Pep Guardiola i el seu equip de treball han preparat el partit d'aquesta nit com si fos la final de la Champions? A algú també li consta que la plantilla està enrabiada amb els darrers comentaris fets des de Madrid, les comparacions entre Messi i Cristiano, la fotografia de Piqué i Ibrahimovic, o amb recuperar llegendes vives i ressuscitar-ne de mortes per recordar quan el Sevilla guanyava el Barça?

5.

ÉS NORMAL
que ara la moda és dir que si Cristiano Ronaldo no hagués estat dos mesos lesionat el Real Madrid seria campió de lliga? O el que va dir Pelegrini: «¿Què hauria passat si Leo Messi hagués estat dos mesos lesionat?» En tot cas, és el mateix que preguntar-se si el Barça no estaria camí cap a La Cibeles si Andrés Iniesta hagués jugat contra l'Inter en les semifinals de la Champions.

6.

QUIN ÉS
el jugador més protagonista «estrany» d'aquest final de temporada a Europa? Resposta: Balotelli. A l'espectacle kitsch del partit Inter-Barça de l'anada de les semifinals de la Champions hi afegim ara la brutal puntada del capità del Roma Francesco Totti en la final de la copa italiana de dimecres.

7.

NINGÚ NO
es queda al·lucinat, després d'anys de queixar-nos de la gespa del Camp Nou, del magnífic drenatge que ha demostrat aquesta temporada de fortes pluges? Ningú no va parar atenció a com va xuclar la fortíssima pluja que va caure durant el partit i que no s'hi va formar ni un sol toll d'aigua?

8.

SI TOTS
veiem tan clar, i no ens cansem de repetir que serà una campanya electoral bruta, per què ningú sembla fer el mínim esforç perquè no ho sigui? Què vol dir «bruta» en aquest cas? Si ja ho sabem que ho serà, per què no busquem qui ho fomentarà?

9.

ALGÚ
dubta que Mauricio Pochettino farà jugar aquest vespre, encara que sigui uns minuts, Raúl Tamudo per acomiadar-se de la seva afició? Ara caldrà que tothom (president, direcció esportiva, entrenador i el mateix futbolista) es preguntin: és aquest el millor final d'etapa d'un dels jugadors senyera de l'equip blanc-i-blau?

10.

I PER ACABAR
, la tifa de la setmana: com és possible que l'associació internacional de la premsa esportiva hagi votat Mourinho com a millor entrenador del món, davant de Ferguson, Hiddink, Capello, Lippi, Dunga, Bielsa i Van Gaal? Perdó: I Guardiola, on és? Enlloc? Però qui són aquests eixelebrats? De moment sabem que la presidenta de l'associació espanyola dependent de la internacional és la històrica periodista Mari Carmen Izquierdo, àlies La Merengona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.