TAQUIGOL.

ÀLEX SANTOS

Doncs sí, «et tenim ganes»

a l'alça

Ibrahimovic, golejador. Sense haver demostrat el virtuosisme que amaga en el seu futbol, la rendibilitat d'Ibra està sent de l'alçada de Dani Alves l'any passat, tots dos assenyalats com excessivament cars, però acceptat el segon com una de les grans inversions de la història del club. L'inici del suec no pot ser més descomunal, ja que marca en cada partit. Si segueix el passos d'Alves, un altre discurs de diners que podrem superar.


Joan Laporta ha denunciat que hi ha gent que ganes al Barça i a ell en particular, pel que pensa i com ho diu, i per aquest motiu hi ha les informacions que hi ha en els mitjans de comunicació. És veritat, tenim ganes a Laporta. És una evidència, i no ho puc negar. Li tenim ganes com quan l'escoltàvem apassionar-se per un Barça diferent del que ja ens carregava a tots plegats el 1997, quan denunciava que els mitjans de comunicació miraven cap a un altre cantó per les injustícies que observava que es vivien en el club i de com de desequilibrades van ser aquelles eleccions a la presidència barcelonista. És clar que li teníem ganes quan era l'únic valent juntament amb els seus companys de l'Elefant Blau que posava el dit a la nafra del nuñisme i feia que afloressin vergonyes. Li teníem ganes per com es va plantar el 2000 per voler que la candidatura de Bassat posés punt final a una manera de fer en el club i deslegitimés el nuñisme i els seus residus (Gaspart) i, així, impedís que anés a parar en aquella candidatura cap vestigi del passat. I li vam tenir ganes el 2003, quan va liderar un discurs ple de potència i va saber encoratjar el barcelonisme, mort de fàstic per anys de vergonya aliena. Li teníem ganes, tantes, que amb un inici ple de sotragades, d'errors gravíssims, d'algunes mentides injustificades i baralles vam creure en el seu lideratge i en el fet que sabria tirar el club endavant, com ho fan els grans estadistes en moments de crisi. I això sense comptar que alguns li teníem ganes per tal que superés aquell injust vot de càstig amb la moció de censura i que, tot i obrir-se una escletxa ja insalvable, fos capaç de refundar el club per la part esportiva i fes, en poc temps, un nou equip guanyador i que fos l'orgull dels barcelonistes. Li teníem tantes ganes que, quan ens ha fallat, no ens ha dit (tota) la veritat o ens ha avergonyit algun cop, hem girat la mirada cap a un altre cantó pensant que l'important és el conjunt i no l'anècdota, per imperdonable que sigui. Per això, irrita que Laporta es planti en un fet inadmissible, l'espionatge a companys de junta, i ens enviï el missatge que hi ha gent que li té ganes. Doncs sí, tenim ganes que triomfi i que passi a la història com un dels grans presidents que ha tingut el Barça. Per això no acceptem, perquè és inadmissible, que Laporta vulgui encobrir amb les seves creences polítiques un fet que s'ha originat en el club. És una vergonya insultant que s'escudi en l'excusa que li busquen les pessigolles per haver donat suport a la causa independentista. Que construeixi la seqüència dels fets i s'adonarà que el problema el té ell i la seva junta.


de baixada

Partits a les tres. Si Florentino Pérez té una idea en el futbol, cal desconfiar-ne per definició. Res del que pensa, projecta i executa en el futbol pertany a aquest negoci. És irracional en el nostre esport i fa molt de mal. Ara se li ha ocorregut parlar de fer partits a les tres de la tarda per al mercat oriental. I la LFP, que és a Madrid, li segueix la veta. Si fos a Barcelona, com l'ACB, una altra cosa seria del nostre futbol professional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.