El lector escriu

Restaurant Bahia, far de la gastronomia gironina

Per raons estric­ta­ment d’edat, un ser­vi­dor deu ésser un dels pocs cli­ents que vam tenir l’honor d’estar pre­sents a la inau­gu­ració del sem­pre esti­mat i admi­rat Res­tau­rant Bahia de Tossa de Mar. Cor­ria l’any 1954, i amb només 21 anys i de la mà de tot un senyor de Girona, em refe­reixo al Sr. Manel Bon­matí, vaig tenir l’immens honor de com­par­tir la inau­gu­ració d’aquest res­tau­rant, que des del pri­mer moment es va con­ver­tir en refe­rent gas­tronòmic. Recordo com si fos ara mateix el matri­moni Agustí Cana­dell –gironí– i la seva esposa, la tos­senca Camil·la Cruañas, un matri­moni amic i aco­lli­dor. Cada dime­cres, fes fred o calor, anàvem a sopar al Bahia, i el sol fet de par­lar d’aquell temps, em fa reviure els millors moments de la meva joven­tut. Sí, esti­mat lec­tor, el record i les vivències de Tossa il·lumi­na­ven els som­nis d’un jove locu­tor de Ràdio Girona. Aquest mes de juny, el res­tau­rant Bahia va cele­brar el seu 70è ani­ver­sari. La gran majo­ria dels assis­tents a la inau­gu­ració ja no es tro­ben entre nosal­tres. Però els pocs que encara gau­dim de la llu­mi­no­si­tat dels seus glo­ri­o­sos fogons, estic segur, com­ple­ta­ment segur, que ens aple­ga­rem a l’entorn del res­tau­rant embe­llit amb les seves pin­tu­res pre­si­di­des pel retrat de la Camil·la, jove i maca, tal com jo la recordo i venero. I des d’allà a on es trobi aquesta tos­senca tan esti­mada, penso que estarà cofoia, no sola­ment de la llum, del color i el pai­satge de la seva ben­vol­guda Tossa, també perquè el seu Bahia s’ha con­ver­tit en un dels millors res­tau­rants de tota la Costa Brava.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.