Opinió

Mirades

‘Hi som!’ Mediadors d’assegurances

El Col·legi de Mediadors de Girona celebra avui l’acte central de la Setmana Mundial, que arriba a la cinquantena edició

Hi som! és el lema del Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Girona, que des de dimarts passat celebra la Setmana Mundial del Mediador d’Assegurances, que arriba a la cinquantena edició i que es clourà aquest vespre al Palau de Congressos de Girona amb un gran acte en què es farà el lliurament dels diplomes als nous col·legiats, es farà un homenatge als mediadors veterans, un reconeixement als 50 anys de col·legiació i el lliurament del premi Sol, i en el decurs del qual es farà un tomb pel que ha estat al llarg dels anys la Setmana Mundial, que tindrà com a convidat el periodista Antoni Bassas, el qual farà un viatge per la seva carrera periodística.

Mercè Herrera Sarrà, la primera presidenta del Col·legi de Girona, considera que és un orgull el fet que li hagi tocat celebrar aquesta efemèride. Ella és la baula de la cadena que es va iniciar el 1965 amb Joan Sancho i Albar i que van continuar Joan Burch i Ribugent, Vicenç Rosich i Gonzalvo, Antoni Godoy i Tomàs i Jordi Triola i Guillem, que l’any passat li va cedir el testimoni. El que té d’important aquesta Setmana Mundial que arriba al cinquantenari és que el Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Girona és una de les poques associacions al món que han mantingut la celebració de manera ininterrompuda. Ha reafirmat així el seu compromís amb el sector assegurador i la professió. La Setmana Mundial es va instaurar en el V Congrés Panamericà, que es va celebrar a Madrid el 1974 i que es fa del 22 al 27 d’octubre perquè la primera reunió va ser en aquestes dates del 1972. Des de la primera, el Col·legi a Girona l’ha celebrada amb actes que en els darrers anys es feien en un hotel de Girona i que aquesta vegada, amb molta més presència, s’han traslladat al Palau de Congressos.

L’objectiu de la Setmana Mundial és divulgar entre la societat en general les funcions del mediador d’assegurances, la seva importància social i econòmica i la seva necessitat en el món actual, en què tanta competència no sempre lleial els ha sorgit. El mediador, l’agent i el corredor d’assegurances és aquell que sempre agafarà el telèfon i es farà càrrec del tracte amb el client, que coneix personalment i que ha assessorat. L’agent i el corredor d’assegurances són els assessors necessaris en la contractació de qualsevol mena d’assegurança, asseguren.

Aquesta Setmana va començar amb una conferència sobre novetats legislatives en l’assegurança de responsabilitat civil de l’automòbil, en què van intervenir Miquel Martín, catedràtic de dret civil de la UdG, i Alejandro Izuzquira Ibáñez de Aldecoa, expert del sector públic d’assegurances. Al llarg dels anys, la Setmana ha tingut molts convidats il·lustres, ha lliurat el premi Sol, ha presentat llibres i ha fet exposicions. És una festa participativa en què es nota la voluntat de pertinença a un col·legi, una voluntat d’exercir la professió amb ètica, professionalitat i seriositat, ja sigui quan tracten amb un alt directiu o amb un autònom. La presidenta diu que són com un camaleó que s’adapta al medi i a les circumstàncies, sempre amb la voluntat d’ajudar el client oferint transparència, confiança i seguretat. Com ells diuen, hi són!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia