L'apunt

L'APUNT

Bertolucci i el formatge

De la ciutat italiana de Parma hi ha dos conceptes que m'agraden molt, el formatge i el cinema de Bernardo Bertolucci, que avui fa 75 anys; l'home, perquè el formatge en té més de vuit-cents. Bertolucci potser no té una filmografia gaire extensa, cosa que atorga més valor als títols que ha signat i que han passat a la història, començant per L'últim tango a París (1972), que va provocar una peregrinació cap a Perpinyà per veure'l, amb tornada via Andorra per comprar tabac, whisky i... mantega. Després va fer Novecento (1976), La lluna (1979) i el gran èxit: L'últim emperador (1987), amb què va guanyar nou Oscars. Prefereixo Bellesa robada (1996) i, especialment, Somiadors (2003), amb una Eva Green gairebé tan hipnòtica com un parmesà sencer. Felicitats, mestre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia