Editorial

Els crits masclistes no són una excepció

Alguna cosa funciona molt malament si, any rere any, els interns d’un dels col·legis majors més cars i prestigiosos de Madrid comencen el curs cridant insults i amenaces sexuals contra les noies del col·legi major femení del davant. Any rere any, normalitzant una conducta lamentable de mascles en zel, sense que hi hagi reaccions ni alarmes. Les imatges vergonyoses del col·legi major Elías Ahuja –gestionat per una comunitat religiosa i per on també va passar l’exlíder del PP Pablo Casado– exemplifiquen la normalització d’una conducta depredadora i abusiva. El model de dominació que sustenta el patriarcat està tan profundament arrelat que fins i tot les noies afectades excusen els nois. No es pot defensar de cap manera que es tracta d’una tradició, ni tampoc restar-hi importància explicant que elles també protagonitzen càntics de contingut sexual. Als joves, nois i noies, els pot semblar una bretolada sense més transcendència, però dir puta a una dona i amenaçar-la sexualment és pura misogínia, i algú els ho hauria de fer entendre. Encara sort que en aquesta ocasió ho van enregistrar i penjar a les xarxes, en una acció que no sembla gaire intel·ligent per a uns joves que formen part de l’elit. Uns nois i noies que se suposa que en el futur hauran de prendre decisions importants. És precisament per això, perquè són plançons de famílies poderoses, que se senten prou impunes per poder continuar perpetrant aquestes barbaritats i d’altres també enregistrades, des de càntics feixistes a salutacions nazis.

Però no ens enganyem, que les dones siguin vistes com un objecte i no com un subjecte no és exclusiu dels universitaris rics de Madrid. El masclisme, com l’homofòbia, té arrels per tot arreu. Per això continua sent indispensable impulsar l’educació sexual i afectiva a les escoles, més enllà del que es fa sovint, que és la simple informació per evitar malalties de transmissió sexual. També cal lluitar contra les malalties de transmissió mental perquè ni les dones, ni ningú, hagin de continuar pagant pels impulsos sexuals dels altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia