Opinió

Tribuna

Sóc un destructor

“Des que estic jubilat contribueixo a destruir llocs de treball

Ja se sap que quan un es jubila rep una paga cada mes perquè no treballi. I ara que cobro amb la condició de no fer res m'adono que, a més de ser un valor monetari negatiu de cara a la societat, contribueixo a l'atur general com mai abans no hi havia contribuït. Parlo exclusivament per mi, que quedi clar. És a dir que, des que m'he jubilat, no només he deixat de produir, sinó que he contribuït a destruir llocs de treball i a menystenir oficis i professions. N'he fet un petit recompte, veuran:

La cosa comença al matí, quan m'afaito jo mateix (trec la feina a algun barber). Tot seguit em rento el cap sense ajut de ningú (obvio perruquers i perruqueres). Vaig a treure calés d'un caixer automàtic (no necessito cap empleat de banca). A la benzinera m'omplo jo mateix el dipòsit (res de treballadors gasoliners) i porto el cotxe a un pàrquing automàtic (fora vigilants). A l'hora del primer cafè, em raja d'una màquina automàtica (adéu, bàrmans) i faig saltar un xocolatí (que no és de confiteria) d'una altra automàtica. Llegeixo diaris per internet (gratis) i miro què diuen els diferents horòscops sobre el que m'espera aquell dia (prescindeixo dels serveis de bruixes visionàries). Les detallades cròniques periodístiques in situ de corresponsals a Jerusalem, a Bagdad o a Nova York, m'inviten cordialment a no llegir llibres (pobre llibreter a qui ja no compro). Quan tinc pressa, menjo una pizza per sopar (trec feina a cuiners) i quan vaig a un self-service trec feina als cambrers. Quasi cada dia envio correus electrònics, i així em desentenc del carter i de l'estanquer (abans li comprava els segells). Vaig a la biblioteca, on em deixen gratis DVD de cinema que miro en la tranquil·litat dels vespres a casa (no inverteixo en cinemes amb les seves taquilleres, les seves crispetes, els distribuïdors fílmics, els amos dels locals). Si vull fer algun cafè fora de l'esmorzar, tinc una cafetera automàtica que fa uns cafès boníssims, resto feina així a bars i establiments del ram. A l'hivern, com que tinc temps, vaig a fer llenya, no tenint en compte els llenyataires professionals, i també vaig a caçar bolets, castanyes, espàrrecs, avellanes, pomes, nous, figues… deixant de banda botiguers, verdulaires, fruiteries, castanyeres, etc.

I encara podria destruir d'altres oficis o llocs de treball. Si no ho faig més és perquè no fumo i no uso expenedores de tabac. Ah…! i tampoc no utilitzo cap mena d'artifici ni giny per a l'amor (apotecari/apotecària). Podria seguir però si em permeten ho deixaré aquí, perquè veig que em començo a embolicar una mica massa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia