Opinió

Keep calm

Daaalí!

No sé si Pastor, presidenta del Congrés, podria incórrer en el mateix delicte que Forcadell si Puigdemont hi anés a parlar del referèndum

El 16 de desembre del 2016, Carme Forcadell va declarar davant del Tribunal Superior de Justícia per haver permès que es parlés de procés constituent al Parlament. És a dir, per haver autoritzat que a la cambra es pogués debatre sobre com seria la desconnexió respecte a l’Estat espanyol i, si fos el cas, com serien els primers dies i mesos de funcionament del nou estat. El 8 de maig, Carme Forcadell va declarar per segona vegada al TSJC, en aquesta ocasió per haver permès que es debatés i votés una resolució sobre el referèndum. La fiscalia, inspirada pel govern espanyol, estima que parlar de referèndum i de desconnexió al Parlament és il·legal. Doncs bé, aquesta setmana El País ha publicat un esborrany sobre la llei de desconnexió i, malgrat que Junts pel Sí i el govern n’han desmentit la veracitat, el PP ha demanat a Carles Puigdemont que comparegui al Parlament per parlar-ne. És a dir, quan es va tenir l’oportunitat, es va portar Forcadell davant dels tribunals. Ara que ho treu un diari, es reclama al govern que vagi a explicar-ho... al Parlament!, el mateix lloc on havíem quedat que era il·legal fer-ho. Però això no és tot: el govern espanyol demana ara a Carles Puigdemont que vagi a explicar al Congrés els seus plans per fer el referèndum. No sé si Ana Pastor, presidenta de la cambra baixa, podria incórrer en el mateix delicte que Carme Forcadell, però en qualsevol cas hi ha una altra circumstància que no s’ha explicat. Perquè Puigdemont comparegui al Congrés, el president ha de demanar permís al Parlament. Turull, Rovira i Herrera van anar-hi per defensar la consulta. Mas, Carod i De Madre, per l’Estatut. En tots dos casos, enviats pel Parlament. Si Puigdemont vol anar al Congrés, ha de ser per encàrrec de la cambra catalana. Però teòricament no ho pot fer perquè, en el moment en què es parli del referèndum al Parlament, la mesa estarà delinquint. Daaalí!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia