Opinió

De set en set

Odi

Algú pot explicar què és això d’incitació a l’odi? Escoltant determinats entorns comencem a dubtar del significat de les paraules. I l’expressió d’incitar l’odi arriba a convertir-se en un instrument d’agressió contra qui convé i de la manera que convé.

Per evitar-me danys col·laterals, afirmo que l’odi no forma part de les meves maneres. Com a màxim, puc sentir aversió a determinats comportaments o accions, però mai contra la gent que les protagonitza. Molt menys incitaria a odiar, quan aquest concepte és contrari a la pau i la justícia. Incitar a l’odi és una qüestió recargolada, indigna, només pròpia d’ideologies absolutistes.

Per això no puc entendre les acusacions d’encoratjadors a l’odi que es fan contra mestres, pallassos, mecànics, comunicadors... contra dones i homes que no han comès altre error que creure en els drets dels pobles a decidir el futur. Encara menys, no puc creure que atiï l’odi qui defensa les urnes contra l’escomesa de la policia. I molt menys, que animin a l’odi líders socials empresonats o a l’exili per defensar el sobiranisme.

No odio, no puc odiar, els policies víctimes de l’1-O, un president que distingeix entre gent normal i no normal, una vicepresidenta que parla de “sacrificar un català”, una responsable de Defensa que vol tancar els mitjans de comunicació de Catalunya, un ministre que parla d’endurir el tracte als acusats de rebel·lió (entenent per rebel·lió allò que tots sabem), i fins i tot no puc odiar un poder judicial que interpreta la llei d’acord amb coordenades polítiques.

Però segueixo sense entendre què vol dir incitar a l’odi. Algú m’ho pot explicar? Simplement, ho vull saber per no cometre cap delicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia