Opinió

De reüll

Robots i amistat en el canvi d’era

Cal explicar el significat d’‘avorrit’, de ‘repetitiu’ i de ‘perillós’

Qui vol fer feines avorrides o repetitives? Qui vol assumir el risc de fer feines perilloses? La resposta és clara. Per això, a Tesla, l’empresa que fabrica els cotxes autònoms més coneguts del món, s’han llançat a fer un pas més en el procés de robotització de cada estadi de les nostres vides, amb el Tesla Bot. Obligada a defensar-se de les crítiques a causa dels accidents d’alguns dels seus vehicles, l’empresa ha obert una nova finestra, exposant-se a les crítiques d’aquells que ja adverteixen del perill de la incorporació de la robòtica i la intel·ligència artificial a les empreses. Els crítics asseguren que la incorporació de robots en determinats llocs de feina engreixarà les cues de l’atur i generarà una greu crisi a causa de la pèrdua de poder adquisitiu d’una part de la població.

Qui té una feina que no sigui avorrida o repetitiva? Moltes indústries ja han robotitzat una part dels seus sistemes de producció. Però Tesla no parla d’això. Tesla parla de la creació d’un animal sintètic d’1,73 d’alçada i 68 quilos de pes que podrà caminar a 8 quilòmetres per hora. Tesla parla d’un “robot amic”. Tots sabem que el llenguatge és pervers. I, en aquest cas, cal explicar el significat d’avorrit, de repetitiu i de perillós. Però, sobretot, d’amic. Existeix l’amistat sintètica?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia