Opinió

A la tres

Prova-ho tu primer

“Qui dissenya tortures per a les dones s’hauria d’aplicar el mètode en tot allò que promulga

Soc molt fan d’arribar al fons de les qüestions, d’explorar totes les possibilitats i de disposar de tota la informació possible abans de prendre una decisió. Si soc fidel a aquestes regles, no m’hauria d’esgarrifar imaginar el camí pel qual hauran de transitar algunes dones si decideixen posar fi a un embaràs. Escoltar el batec del cor o sotmetre’s a aquella instantània deformada –algun dia caldrà parlar del negoci que s’ha creat al voltant de la foto més horrorosa que mai veuràs del teu nadó– podria formar part d’un procés natural. No entraria això dins l’accés a tota la informació? Ara bé, als mateixos que promouen aquesta tàctica i que han dissenyat aquesta tortura perquè comparen la dona que fa el pas d’avortar amb la que una nit tria entre sortir de copes o quedar-se a casa, els exigeixo que s’apliquin aquest mètode amb tot allò que promulguen. Les que neguen la violència de gènere estan en el seu dret a creure’s el que prediquen –no tant a enganyar la gent–, però que siguin coherents i provin abans de tancar-se una setmana amb un home que les estomaqui diàriament o que les esmicola mentalment fins a segrestar-los l’ànima. I després, parapetades per quilos de cosmètics per dissimular les ferides de la cara però també del cor, que surtin publicament a negar l’evidència.

Els que diuen que els immigrants només venen a robar, els demano que visquin una temporada immersos en la pobresa radical i que, quan mirin de buscar una oportunitat de futur, aterrin a un país on els acusin de tots els mals del planeta i els tanquin totes les portes. I aviam si després poden mantenir, fil per randa, la seva acusació. Els que defensen mesures dràstiques per evitar les ocupacions de pisos, els insto que provin de dormir les gèlides nits d’hivern al carrer, deixant els fills en una casa d’acollida de l’administració, aviam com els prova. Evidentment, sense un crostó de pa per dur-se a la boca. I si després de provar-ho en la pròpia pell mantenen el discurs, aleshores potser me’ls escolto abans de maleir-los.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia