Opinió

A la tres

El que aïlla Catalunya

“És l’Espanya del rei, la d’Ayuso i la de tants altres que no suporten Catalunya com el que és, una nació amb personalitat pròpia

És entendridor veure com la portaveu oficial de l’“Espanya és Madrid” ve a Catalunya a acusar el president de la Generalitat i l’alcaldessa de Barcelona d’“aïllar cada cop més Catalunya”. Com? Doncs avui és evitant fer de figurants del paseillo reial pel Mobile World Congres, altres dies és defensant el dret a decidir el futur de Catalunya en un referèndum, o reclamant un finançament que no sigui sagnant per als catalans, i la majoria de dies és simplement parlant una llengua amb més de mil anys d’història però amb la tara de no ser la que parlen allà, a Espanya-és-Madrid. Però el més entendridor de tot és sentir com la senyora Díaz Ayuso sent la necessitat d’acusar de “falsos” Pere Aragonès i Ada Colau per no fer un paperot i no sentir la mateixa necessitat per referir-se a tota la tropa del seu partit, el Partit Popular, que es passen la vida defensant l’imperi de la llei, l’ordenament constitucional i l’estat de dret, però només els dies parells, perquè els dies senars els dediquen a robar (Gurtel), fer xantatges (Banc d’Andorra), actuar com una màfia (Cospedal, Villarejo, Kitchen, Bárcenas), cobrar sobresous del partit en diner negre (M.Rajoy...), conspirar amb policies i fiscals per fer investigacions il·legals sense cobertura judicial i per incriminar o difamar adversaris polítics amb proves o informació falsa convenientment afinada (Fernández Diaz, Sánchez Camacho, ...) i profusament divulgada a través dels ventiladors de ronya habituals. A la presidenta honorària de tabarnia li va l’esperpent i el melodrama, però no és ningú per parlar de la falsedat dels altres i tampoc és ningú, almenys ningú que importi de debò, per parlar de Catalunya. Aquest país està connectadíssim al món i especialment al món que l’envolta i no la poden aïllar ni que ho vulguin (que volen), de la mateixa manera que no la podien enviar a levitar eternament per la galàxia. Altra cosa és que milions de catalans se sentin molt i molt lluny, cada cop més, de l’Espanya que ella i el rei representen amb mestratge, la que no suporta Catalunya com el que és, una nació amb personalitat pròpia i un veritable respecte per la democràcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia